Elazığ Öğretmenevi önünde Atatürk büstüne çirkin saldırı!

Elazığ'da bugün öğlen saatlerinde, kimliği belirsiz bir kişi, elindeki taşla Atatürk büstüne saldırdı.

Elazığ Öğretmenevi önünde Atatürk büstüne çirkin saldırı!

Elazığ’da Öğle Saatlerinde Şok Edici Olay

Olay, Öğretmenevi önünde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü üzerinde gerçekleşti. Saldırgan, çevredeki vatandaşların tepkisi üzerine büstten inerek olay yerinden uzaklaştı.

Elazığ Öğretmenevi önünde Atatürk büstüne çirkin saldırı!

Vatandaşların Tepkisiyle Olay Yerinden Kaçtı

Saldırgan, elindeki taşla büstün üzerine çıkarak, Atatürk büstüne vurmaya başladı. Çevredeki vatandaşların tepkisi ve müdahalesi üzerine, şahıs büstten inip kaçmaya başladı. Ancak, kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Elazığ Öğretmenevi önünde Atatürk büstüne çirkin saldırı!

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nden Açıklama: İncelemeler Başlatıldı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili hemen inceleme başlattı. Yapılan açıklamada, saldırganın şizofren hastası olduğu öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Atatürk büstüne yapılan saldırı ile ilgili şahıs, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yakalanmış olup, şahsın şizofren hastası olduğu anlaşılmıştır.” denildi.

Elazığ Valiliği: “Psikolojik Sorunları Olan Kişi Gözaltına Alındı”

Elazığ Valiliği de yaşanan olayın ardından açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, “14.07.2024 tarihinde, saat 15.20 sıralarında ilimiz merkez Gazi Caddesi üzerinde bulunan eski Öğretmenevi önündeki Atatürk anıtına, psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Bingöl nüfusuna kayıtlı H.K. ismindeki şahıs tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir. İlgili kişi İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yakalanarak gözaltına alınmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

Elazığ Öğretmenevi önünde Atatürk büstüne çirkin saldırı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’dan Sert Tepki

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, olay sonrası yaptığı açıklamada, “Elazığlı hemşehrilerim, vatanına, bayrağına, devletine, milli ve manevi değerlerine özellikle Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilke ve inkılaplarına gönülden bağlıdır. Yaptığım görüşmeler neticesinde bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren şahsın şizofreni hastası olduğunu öğrendim. Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ulusumuzun ortak değeridir. Ona yapılan saldırılar, bizleri asla yıldıramaz.” dedi.

Elazığ Öğretmenevi önünde Atatürk büstüne çirkin saldırı!

Elazığ Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Kınama Mesajı

Elazığ Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Yaşar Karabulut da olayın ardından bir kınama mesajı yayınladı. Karabulut, “Atatürkçü Düşünce Derneği Elazığ Şubesi olarak, 14 Temmuz 2024 günü öğle saatlerinde Elazığ Eski Öğretmenevi önündeki Atatürk Anıtı'na şizofreni hastası olduğu belirtilen bir şüpheli tarafından yapılan taşlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu tür üzücü olaylara meydan vermemek ve engellemek için yetkili makamların derhal görevlerini yapmalarını ve alınacak önlemleri bekliyoruz. Konunun takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Elazığ Öğretmenevi önünde Atatürk büstüne çirkin saldırı!

Elazığ’da yaşanan bu üzücü olay, hem yetkililerden hem de vatandaşlardan büyük tepki aldı. Emniyet ve Valilik tarafından yapılan açıklamalar, saldırganın yakalanarak gerekli işlemlerin başlatıldığını doğruladı. Elazığ halkı, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını bekliyor.