Elazığ Online'den bayram kulisi! Yeni İl Başkanı için anlaşma sağlandı mı?

Siyasi kulislerin hareketli olduğu bayram sohbetlerinde AK Parti'de değişim için AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın teşkilatı yeniden düzenlemek için düğmeye bastığı ve gelecek yeni isim üzerinde de anlaştıkları yaygın bir şekilde iddia ediliyor.

Elazığ Online'den bayram kulisi! Yeni İl Başkanı için anlaşma sağlandı mı?

AK Parti’de il başkanlarının değişimi kongre sürecine kadar ertelendiği ifade edilmesine rağmen Elazığ İl Başkanlığı için bir isim üzerinde anlaşmaya varıldığı iddia ediliyor.

Bayram öncesinde uzun yıllardır Elazığ’ın da aralarında bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinden bir başka göreve kaydırılan Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut’un Elazığ’ı dizayn etme hedefinin devam ettiği belirtilirken, bunun için de Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile bir isim üzerinde uzlaştıkları belirtiliyor.

Yaklaşık olarak her genel ve yerel seçimde aday listelerinde etkili olan Metin Bulut’un siyasi anlamda Elazığ’dan hiç bir zaman elini çekmeyeceği ve önümüzdeki dönemi de Şerifoğulları ile birlikte kurguladığı belirtiliyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın kendine en yakın olarak gördüğü ve önerdiği isme Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut’un da onay verdiği ve önümüzdeki günlerde yeni süreci hayata geçirmek için harekete geçecekleri dile getiriliyor.

AK Parti İl Başkanı halen görevde iken bu tür iddiaların konuşulmasından teşkilat mensupları büyük rahatsızlık duyarken, iddiaların doğru olmamasını umduklarını ifade ediyorlar.

Elazığ’dan sorumlu yeni Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Şükrü Erdinç’in yeni il başkanlığı atama sürecinde nasıl bir metod uygulayacağı bilinmezken Şerifoğulları’nın yakın çevresinin Metin Bulut’un atama da etkin olacağını düşünüyor.

Yeni İl Başkanı atamasında Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı ile AK Parti MKYK Üyesi Ömer Serdar’ın nasıl bir tavır alacağı da merak ediliyor. Özellikle MKYK Üyesi Ömer Serdar’ın bir plan çerçevesinde yürütülen ve üzerinde anlaşıldığı iddia edilen isme rezerv koyacağı da belirtiliyor.