Elazığ STK platformu kent müzesi ile ilgili açıklama yaptı

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Servet Yaşar Özdemir, Kent Müzesi ile ilgili basın açıklaması yaparak, 'Süreç ile alâkalı üstümüze düşen her sorumluluğu üstleneceğimizi bildirmek isteriz' dedi.

Elazığ STK platformu kent müzesi ile ilgili açıklama yaptı

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Servet Yaşar Özdemir, Kent Müzesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özdemir açıklamasında, Elazığ için faydalı her konuya müdahil olduklarını söyleyerek, Kent Müzesi ile ilgili görüşlerini bildirdi. Elazığ’ın sorunlu bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Servet Yaşar Özdemir, ekonomiye fayda sağlayacak argümanları desteklemenin ve kazandırmanın önemli olduğunu vurguladı. Elazığ STK Platformu adına açıklama yapan dönem sözcüsü Servet Yaşar Özdemir, şu ifadelere yer verdi;

“İLİN MENFAATLERİ İÇİN SONUÇLANMASINA ÇALIŞILMIŞTIR”

“İlimizde kurulu bulunan en büyük sivil toplum birlikteliği olan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, 202 üyemiz ile birlikte, kurulduğumuz günden bu güne kadar ilimiz için fayda gördüğümüz her hususa müdahil olunmuş, ve ilin menfaatleri için sonuçlanmasına çalışılmıştır. Bu çerçevede konu ilimiz olunca ve dahi fayda görülecek her alanda gerek üyelerimizin çalışmalarına gerekse farklı erklerin çalışmalarına destek olunmuştur. Bu bakış açısı içerisinde, ilimizde yapımı planlanan Kent Müzesi hususunda da görüş bildirmek istemekteyiz.

“ÜSTÜMÜZE DÜŞEN HER SORUMLULUĞU ÜSTLENECEĞİMİZİ BİLDİRMEK İSTERİZ”

Planlanan müzenin hem seçilen yer olan Elazığ eski hükümet konağı olan, ilimiz merkezinde, İzzetpaşa Camimizin karşısı da, ilimiz için değeri yüksek lokasyonda olması, hem de karşılığı olan, değer ifade eden planlamasının ilimize kesinlikle faydalı olacağını düşünmekte olup, süreç ile alâkalı üstümüze düşen her sorumluluğu üstleneceğimizi bildirmek isteriz.

“TOPYEKÛN MÜCADELE ETMEMİZ GEREK”

Malumunuz memleketimiz sorunlu bir dönem geçirmektedir, ve bu sorunların altından da kendi iç potansiyelleri ile kalkması mümkün gözükmemektedir, bu nedenle ilimize doğrudan yada dolaylı sosyoekonomik fayda sağlayacak farklı argüman ve destekleri bulmak ve ilimize kazandırmak önemli bir gerekliliktir. Bu merhale içerisinde, doğunun incisi ilimizi hak ettiği konuma getirmek için topyekûn mücadele etmemiz gerektiğini belirtiyor, Kıymetli kamuoyuna saygıyla sunuyoruz”