Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Büyük İşbirliği

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Hollanda Elazığ İşadamları Derneği ile buluştu.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Büyük İşbirliği

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Hollanda Elazığ İşadamları Derneği ile Buluştu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı İdris Alan, Hollanda Elazığ İşadamları Derneği (VEON) Başkanı Ümit Akbulut ve beraberindeki heyeti ağırladı. Ziyaret kapsamında, dernek temsilcileri ve iş dünyasından önemli isimlerle görüşmeler gerçekleştirildi. Toplantıya Ümit Akbulut’un yanı sıra, Başkan Yardımcısı Özcan Gül, Genel Sekreter Mustafa Özcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Zülküf Bildirici, Ahmet Batuk, Hüseyin Kaynak ile Mehmet Ülgen katıldı.

Hollanda'dan Elazığ'a İşbirliği Mesajları

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Hollanda'da yaşayan Elazığlı iş insanları ile daha önce gerçekleştirdiği ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Alan, "Hollanda'da bizlere gösterilen ilgi ve tanıtılan projeler oldukça etkileyiciydi. Şimdi ise onları burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Ziyaret esnasında, Elazığ’ın ekonomik gelişimi ve bölgeye yapılacak yatırımlar üzerine önemli fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Büyük İşbirliği

Elazığ’da Yatırım Fırsatları: Karma OSB ve TEKNOVA OSB

İdris Alan, özellikle bölgedeki sanayi gelişimi hakkında bilgi verdi. Karma Organize Sanayi Bölgesi (Karma OSB) ve TEKNOVA OSB’ye yapılacak yatırımların, cazip devlet teşvikleri ile desteklendiğini belirtti. Başkan Alan, "Gaziantep’te yatırım yapan Elazığlı iş insanlarımızın bu yatırımlarını şehrimize çekmeyi ve 6. bölge teşviklerinden faydalandırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca, Karakoçan, Kovancılar, Palu ve Ağın dışında kalan tüm ilçelerin Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yer aldığını ve bu sayede yatırımcılara geniş imkanlar sunulduğunu vurguladı.

Elazığ ve Hollanda Arasında Güçlenen Bağlar

Elazığlı iş insanlarının yurtdışında kurdukları iş adamları derneklerinin önemine de değinen Başkan Alan, "Avrupa’da yaşamalarına rağmen kültürlerini koruyan ve Türkiye ile bağlarını koparmayan iş insanlarımızı tebrik ediyorum. Hem üretim yapıyor hem de Avrupa’da önemli başarılar elde ediyorlar" dedi. Alan, Hollanda’daki Elazığlı iş insanlarının Türkiye’ye olan bağlılıklarını ve yatırım isteklerini dile getirmelerinin kendisini gururlandırdığını belirterek, bu hassas düşüncelerinden dolayı heyete teşekkür etti.