Elazığ Valiliği'nden patlama açıklaması!

Elazığ'ın Maden İlçesi'nde özel bir firmaya ait maden ocağında meydana gelen patlamada, 2 kişi ağır yaralandı. Elazığ Valiliği, olayla ilgili detayları içeren bir açıklama yaptı.

Elazığ Valiliği'nden patlama açıklaması!

Meydana Gelen Kazanın Detayları

Çaylık mevkiinde bulunan özel bir maden ocağında, dinamit patlatılması sırasında kaza meydana geldi. İlk belirlemelere göre, patlamada ağır yaralanan O.B. ve O.Ş. adlı iki kişi, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılara olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından tedavi süreci başlatıldı.

Elazığ Valiliği'nden Açıklama

Elazığ Valiliği, maden ocağındaki patlama hakkında resmi bir açıklama yaparak, şu bilgileri paylaştı: “İlimiz Maden ilçesinde bulunan Eti Gümüş Mızırtepe Galeri Bölgesi Maden Tüneli girişi çevresinde bulunan çöp ve atıkların temizlenmesi amacıyla yakıldığı esnada bilinmeyen bir maddenin patlaması sonucu 2 (iki) personel yaralanmıştır. Yaralıların ilk müdahaleleri Maden Devlet Hastanesinde yapıldıktan sonra Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edilmiş olup, tedavileri devam etmektedir. Olay hakkında adli tahkikat başlatılmış olup patlamaya neyin sebep olduğu Olay Yeri İnceleme Ekiplerince araştırılmaktadır.”

Olayın detaylı soruşturması sürerken, maden ocaklarındaki güvenlik önlemleri ve prosedürlerin gözden geçirilmesi gerekliliği vurgulandı.