Elazığ Valiliği'nin Yanlış Açıklamasını Vatandaş Düzeltmeye Çalışıyor!

Yol olmadığı için kanyonlara traktör römorku ile giden turist kafilesinin Resmini Çekip Paylaşım Yapan Baskilli Vehbi Genç'ten Valiliğin 'Söz konusu alan Malatya'dadır' açıklamasına yalanlama geldi. 'Burası Malatya değil, Baskil Akuşağı Köyü'nün Aşağıgeçit Mezrası' diyen Genç, Valiliğin yanlış bilgiyi düzeltmesi gerektiğini ifade etti.

Elazığ Valiliği'nin Yanlış Açıklamasını Vatandaş Düzeltmeye Çalışıyor!

Geçtiğimiz günlerde Baskil bölgesinde bulunan kanyonları görmeye gelen turist kafilesinin yol olmadığı için traktör römorkuyla taşınmasının basın-yayın organları ile sosyal medyada yer almasının ardından Elazığ Valiliği açıklama yaptı.

Elazığ Valiliği “Doğrusunu Bilelim” başlığı ve görselleriyle yayınladığı açıklamada söz konusu alanın İlimiz sınırlarında olmadığını ifade ederek şu görüşlere yer verildi:
Yapılan araştırmalar sonucunda haberde yer alan mevkiinin ilimiz sınırları içerisinde olmayıp, Malatya ili Arguvan ilçesine bağlı Deregezen ve Çiflikköy mevkii olduğu tespit edilmiştir. Elazığ’dan Saklıkapı Kanyonu ve Karaleylek Kanyonuna ulaşım Elazığ-Baskil Karayolu güzergâhında sağlanmaktadır. Baskil ilçesinden sonra Hüyük Köyü ve Kumlutarla köyü güzergâhından devam edilerek Hüyük Köy’de konuşlanan iskeleden tekne vasıtasıyla Karaleylek Kanyonuna ulaşılır. Saklıkapı Kanyon çıkışına ulaşım sağlamak için kanyon yürüyüşü yapılabilir. Kanyonlara ulaşım Fırat Nehri üzerinden teknelerle sağlanmaktadır.”

Valiliğin bu açıklamasına söz konusu resmi çeken ve kafileye yardımcı olmak üzere traktör çağıran Vehbi Genç ise olayı Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Enes Yılar’a tüm ayrıntıları ile anlattı. 

“BURASI BASKİL”

Fotoğrafları çeken ve ilk paylaşımı yapan Baskilli Vatandaş Vehbi Genç’in açıklamaları şöyle: “Bahsedilen turist kafilesini ben Baskil’de karşıladım ve onlara refakat ederek Akuşağı Köyü’ne götürdüm. En son gittiğimiz nokta itibariyle Baskil’in Akuşağı Köyü’nün Aşağıgeçit Mezrası yani tam Aşağıgeçit Mecrası’nın sınırında ve bu sınıra geldiğimizde tur arabası daha ileri gitmedi. Yolun dar ve stabilize olmasından dolayı araba daha fazla gidemedi. Haliyle turistlerin hepsi burada kaldı. Dönüş yapmayı düşündük ama yapmadılar. Ne yapalım diye düşündük ve en son bir traktör ayarlayalım ve bu şekil kanyonlara gidelim diye düşündük. Oraya en yakın köy, benim köyüm ve ben de amcam Mustafa Genç’i aradım. Mustafa Genç, traktör ile geldi ve misafirlerimizi alarak kanyonlara götürüp gezdirdikten sonra geri döndük.”

FOTOĞRAFLARI BİZZAT BEN ÇEKTİM

Söz konusu resimleri kendisinin çekip sosyal medyada yayınladığını belirten Genç, devamla şunları söyledi: “Bu fotoğrafları bizzat ben kendim Baskil Akuşağı Köyü’nün Aşağıgeçit Mezrası’nda çektim. Resimleri ben kedim çekmeme rağmen Valiliğin resmi sayfasından böyle bir paylaşım yapılmış ve bizler düzeltmeleri konusunda kendilerine ulaştık. Kendilerine yanlış bilgi verildiğini düşünüyorum çünkü hiç yakışık almayan bir durum oldu bu paylaşım. Bu durum bizi çok üzdü.”

VALİLİK YANLIŞ MI BİLGİLENDİRİLDİ?

Valiliğin olayın aslını ve bizzat içinde bulunan şahıslarla görüşmeden, Baskil Kaymakamı ve köylülerden sağlıklı bilgi almadan sırf traktörün 44 plakalı olmasından hareketle bu alanın Baskil değil Malatya sınırları içinde olduğunu açıklaması, yanlış bilgilendirmeden kaynaklı olduğu ifade ediliyor.

KANYONLARI MALATYA’YA MI DEVRETTİK

Konyonların ilk keşfedildiği günlerde Malatya Valisinin kanyonlar ile ilgili paylaşım yapmasına tepki gösteren Elazığ Valiliği açıklama yaparak bu alanların Elazığ sınırları içinde yer aldığını ifade etmişti. 

Yaşanan bu olayla birlikte Elazığ Valiliği’nin kanyonları sahiplenmekten vazgeçtiği ve Malatya’ya devrettiği yorumlarına kapı aralayan Valilik paylaşımının düzeltilerek kamuoyunun eksik ya da yanlış bilgilerle değil, doğru ve güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilerle aydınlatılması isteniyor.

VALİLİK AÇIKLAMASINA TEPKİ YAĞIYOR

Valiliğin kanyonlarla ilgili paylaşımına başta Baskil halkı olmak üzere değişik kesimlerden tepkiler yağmaya başladı.

Kaynak: Elazığ Hakimiyet Gazetesi

İşte yorumlar:

Elazığ Valiliği'nin Yanlış Açıklamasını Vatandaş Düzeltmeye Çalışıyor!
Elazığ Valiliği'nin Yanlış Açıklamasını Vatandaş Düzeltmeye Çalışıyor!
Elazığ Valiliği'nin Yanlış Açıklamasını Vatandaş Düzeltmeye Çalışıyor!
Elazığ Valiliği'nin Yanlış Açıklamasını Vatandaş Düzeltmeye Çalışıyor!
Elazığ Valiliği'nin Yanlış Açıklamasını Vatandaş Düzeltmeye Çalışıyor!