- Haberler
- Genel
- Elazığ Valiliği ve Fırat Üniversitesi'nden Hayati Proje: Müfredata Yeni Dersler Ekleniyor!
Elazığ Valiliği ve Fırat Üniversitesi'nden Hayati Proje: Müfredata Yeni Dersler Ekleniyor!
Elazığ'da Afet Bilinci İçin Önemli Adım! Elazığ Valiliği, Fırat Üniversitesi ve AFAD iş birliğiyle 'Afet Eğitim İşbirliği' protokolü imzalandı. Üniversite öğrencilerine afet bilinci kazandırmak amacıyla sosyal seçmeli ders havuzuna 2 yeni ders eklendi. 40 bin öğrenciye afetlere hazırlık ve kriz anlarında doğru müdahale eğitimi verilecek. Elazığ, bu projeyle Türkiye'de afet bilinci eğitiminde öncü şehirlerden biri olmayı hedefliyor!
Elazığ Valiliği, Fırat Üniversitesi ve AFAD iş birliğiyle önemli bir adım atıldı. Üniversite öğrencilerine afet bilinci kazandırmak amacıyla yeni dersler müfredata ekleniyor.
Elazığ’da Afet Bilinci İçin Kritik Adım
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu öncülüğünde, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve AFAD İl Müdür Yardımcısı Birkan Baş’ın katılımıyla "Afet Eğitim İşbirliği" protokolü imzalandı. Bu önemli protokol kapsamında, üniversitede sosyal seçmeli ders havuzuna 2 yeni ders eklenecek.
Deprem Kuşağında Yaşayan Türkiye İçin Afet Eğitimi Şart
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, ülkemizin bir deprem kuşağı üzerinde yer aldığına dikkat çekerek, üniversite öğrencilerinin bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Hatipoğlu, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
"Doğal afetler, ülkemizin her zaman karşılaşabileceği olaylardır. Bu nedenle, üniversite öğrencilerimizin afetlere karşı çok daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarını istiyoruz. AFAD ile Fırat Üniversitesi iş birliği kapsamında, öğrencilerimizin arama kurtarma birliklerinde görev alabilecek bilgi ve beceriye sahip olmaları için seçmeli dersler oluşturduk. Üniversitemizde okuyan 40 bin öğrenci, bu dersler sayesinde afet bilinci kazanacak ve olası afet durumlarında daha bilinçli hareket edebilecek."
Fırat Üniversitesi’nden Öğrencilere Afet Bilinci Desteği
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, afet eğitiminin gençler için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor ve ne zaman, nerede bir afetle karşılaşacağımızı bilemeyiz. Bu yüzden toplumumuzun her bireyinin bilinçlenmesi gerekiyor. Üniversiteler, genç ve dinamik bireylerin yer aldığı eğitim kurumlarıdır. Bu nedenle, gençlerimizi şimdiden afetlere karşı bilinçlendirmek büyük önem taşıyor. Valiliğimizin destekleriyle, sosyal seçmeli ders havuzuna iki yeni ders ekledik. Öğrencilerimiz gönüllülük esasına dayalı olarak bu dersleri alarak, afet anında nasıl hareket edilmesi gerektiğini öğrenecek ve müdahale ekipleri içerisinde aktif rol alabilecek."
Afet Bilinci Dersi Öğrencilere Neler Kazandıracak?
Bu yeni eğitim modeli sayesinde öğrenciler;
- Afet öncesi, sırası ve sonrası bilinçli hareket etmeyi öğrenecek,
- Deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerde nasıl davranmaları gerektiğini bilecek,
- Arama-kurtarma ekipleriyle koordineli çalışma becerisi kazanacak,
- Toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli bir farkındalık geliştirecek.
Elazığ’da Afet Eğitimi İçin Öncü Adım!
Bu protokol ile Elazığ, üniversite öğrencilerine afet bilinci kazandırma konusunda öncü şehirlerden biri olmayı hedefliyor. Uygulamanın Türkiye genelinde diğer üniversitelere de örnek olması bekleniyor.
Elazığ Valiliği, Fırat Üniversitesi ve AFAD tarafından ortaklaşa yürütülen bu çalışma, gençleri afetler karşısında daha bilinçli hale getirecek ve toplumsal dayanıklılığı artıracak.