Elazığlı firma gururumuz oldu!

Elazığ Merkezli Har A.Ş Grup firması olan Astav yazılım hazırlamış olduğu turizm, savunma sanayi ve enerji yazılım projesiyle ABD'deki silikon vadisi modeliyle Türkiye'de uygulanan Bilişim vadisine kabul edilen 28 şirketten biri oldu.

Elazığlı firma gururumuz oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de uygulanan Bilişim vadisine kabul edilen şirketler belli oldu. Elazığ Merkezli Har A.Ş Grup firması olan Astav yazılım hazırlamış olduğu turizm, savunma sanayi ve enerji yazılım projesiyle kabul edilen 28 şirket arasında yer aldı.

’28 ŞİRKETTEN BİRİ OLMAMIZ GURURLANDIRDI’

Şirketin Genel Müdürü Burak Soylu ile yapılan görüşmede “4 yıllık bir emeğin sonucunda hazırlamış olduğumuz projenin Türkiye’nin en büyükleriyle yarışıp 28 şirketten biri olması bizim için çok önemli bir gurur oldu hedefimiz yaptığımız milli yazılım projeleriyle silikon vadisiyle eşleşip kendi alanımızda Dünya’ya sunabileceğimiz yazılımlar üretmektir. İnşallah başaracağız” dedi.

KISA SÜREDE BİLİŞİM VADİSİNDE YER TAHSİS EDİLECEK

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gebze'de 3 milyon 340 bin metrekare alanda yer alacak Bilişim Vadisi'nin birinci etap inşaatının tamamlandığını ve ilk Ar-Ge firmasının faaliyetlerine başladığını söyledi. Özlü, “Ar-Ge yapan tüm firmalara ev sahipliği yapacak Bilişim Vadisi'nde yer almak için birçok yerli ve yabancı firma başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 28 onaydan geçti. Çalışmalarına hız verdiğimiz vadide, en kısa sürede söz konusu şirketlere de yer tahsis edilecek" dedi.

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZLERİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

Birinci etapta 55 milyon lira artı KDV keşif bedelli, 48 bin metrekarelik inşaat alanlı, 52 ofisin yer aldığı idare binası ve 10 bin metrekarelik kuluçka merkezi inşaatlarının bitirildiğine dikkat çeken Özlü, “Bilişim Vadisi'nin ilk etabının tamamlanması ve Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin çalışmalarına başlamasıyla, Türkiye'de faaliyette olan teknoloji geliştirme bölgelerinin sayısı da 55'e ulaştı” ifadesini kullandı.