Elazığlı Muhammet Taha Canpolat, Batman Vali Yardımcılığına atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre, Elazığlı Mardin Vali Yardımcısı Muhammet Taha Canpolat, Batman Vali Yardımcılığı görevine atandı. Bu atama kararnamesi, 2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Elazığlı Muhammet Taha Canpolat, Batman Vali Yardımcılığına atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre, Elazığlı Mardin Vali Yardımcısı Muhammet Taha Canpolat, Batman Vali Yardımcılığı görevine atandı. Bu atama kararnamesi, 2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Muhammet Taha Canpolat Kimdir?

Muhammet Taha Canpolat, 1991 yılında Elazığ'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığ'da tamamladı. 2010 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümüne yerleşti ve 2014 yılında mezun oldu.

Kariyer Başlangıcı ve Kaymakamlık Görevleri

Canpolat, 2017 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu sınavda başarılı olarak kaymakam adayı olarak göreve başladı. 19 Mart 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığındaki görevine başlayan Canpolat, Trabzon'da il merkez stajını tamamladıktan sonra Kocaeli/Kandıra ilçesinde Kaymakam Refikliği stajında bulundu.

Kaymakam Vekilliği ve Yurtdışı Eğitimi

Kariyerine Kars Akyaka, Malatya Doğanşehir ve Malatya Akçadağ ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak devam eden Canpolat, mülkiye müfettişi refakatinde teftiş stajını Kütahya'da tamamladı. Yurtdışı stajı kapsamında İngiltere'de Manchester Metropolitan Üniversitesi'nde eğitim aldı.

Mardin Vali Yardımcılığı ve Son Atama

2020 yılının Eylül ayında Eskişehir Sarıcakaya ilçesinde göreve başlayan Canpolat, 12 Ağustos 2022 tarihli kararname ile Mardin Vali Yardımcılığı görevine atandı. Canpolat, son olarak Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Batman Vali Yardımcılığı görevine getirildi.