Elazığlı Muhtarlar: Yardım Taleplerine Yetişemiyoruz

Elazığ Muhtarlar Derneği tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada muhtarlarımız, ihtiyaç sahibi ailelerin çoğaldığına vurgu yaparak, bir nevi 'Yardımlarda bonkör olalım' çağrısında bulundu. Ayrıca muhtarlar, bu sorunlar ile tek başına mücadele edemediklerini bunun için ilgili kişilerin ivedilikle farklı formüller oluşturmasını istedi.

Elazığlı Muhtarlar: Yardım Taleplerine Yetişemiyoruz

Önce deprem ardından da pandeminin baş göstermesi sonucunda; insanlarımızın ekonomik sıkıntıları da bir hayli arttı ve Elazığ Muhtarlar Derneği tarafından sosyal medya hesaplarına yansıyan bilgilere göre; ihtiyaç sahibi aileler, bir hayli arttı ve bu aileler yardım kolileri için muhtarların kapısını arşınlamaya başladı. Konuya ilişkin Elazığ Muhtarlar Derneği tarafından yapılan açıklamaların detayları ise şöyle…

“3 GÜNDE BİNLERCE İHTİYAÇ SAHİBİNİN KAYDINI ALDIK”

Muhtarlarımız; “Pandeminin hız kesmeden tırmanışını sürdürmesi nedeniyle ülkemizde kısmen kapanma kararı alındı. Çoğu sektörün kapanması, gelirlerin azalması, insanların geçim sıkıntısı yaşaması, yardım taleplerinde ciddi artışların yaşanmasına neden oluyor. Ramazanla birlikte muhtarlıklar gün boyu tıka basa dolu şekilde yardım talepleri için kayıt alıyor. 3 günde binlerce yardım başvurusu almış bulunmaktayız” dedi.

“YETKİLİLER; YOĞUNLUĞUMUZU AZALTACAK FORMÜL BULMALI”

Açıklamalarını sürdüren muhtarlar; “Sosyal Yardımlaşma Kurumlarının onlarca personelle yetişemedikleri işlere her mahallede bir muhtar olarak yetişmeye çalışıyoruz. Yetişemiyoruz. Pandemi koşullarını, sosyal mesafeyi ve bulaş riskini geçtik. Nefes alacak vaktimiz yok! Yetkililerin bu konuya bir an önce el atmalarını, merkezi bir sistem üzerinden veya farklı bir formülle sosyal yardım taleplerine ilişkin başvurulara bir çözüm üreterek, biz muhtarlara destek olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN,’ BÜROKRATİK SÜREÇ BİR TÜRLÜ AZALTILMADI!’ İSYANI!

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül’ün bu paylaşımına yorum bırakan bir vatandaş bürokrasiden dert yanarak; S.B.; “Yıl olmuş 2021 halkın bütün bilgileri devletin sistemlerinde kayıtlı iken dahi yine de insanlardan 10’larca evrak isteyerek bürokratik süreci uzatan zihniyeti halen terk edemedik maalesef !!! Rabbim yâr ve yardımcınız olsun muhtarım. Selâm ve dua ile” dedi.

VATANDAŞLAR: İNŞALLAH BU ZOR DÖNEMLERİ EN YAKIN ZAMANDA ATLATIRIZ!

Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan da bir paylaşımda bulundu. Mahalle sakinlerinden bir kaçı muhtar Özcan’a kolaylıklar dileyerek ona duacı oldu. Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş’ın paylaşımına da bazı dikkat çekici yorumlar bırakıldı. M.K.; “Sayın muhtarım Allah kolaylık versin ama sesinizi de duymaları lazım o kadar ihtiyacı olan kişiler var ki inşallah onlara ulaşırsınız hiç değilse bu bereket ayında yardımlarınız olur onlara” dedi. Y.E.; “Allah cc yardımcınız olsun hakikaten ülkemiz, vatandaşlarımız zor dönemlerden geçiyor inşallah bu zor dönemi en yakın zamanda atlatırız” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ: KOORDİNASYON İLE BU İŞLER İNŞALLAH ÇOK DAHA GÜZEL ÇÖZÜLÜR!

Aksaray Mahalle Muhtarı Özcan Bal’ın paylaşımına yorum bırakan R.Y.; “Allah yardımcınız olsun. Umarım her alanda koordineli profesyonellikle bu işleri çok daha güzel çözerler” dedi. Kültür Mahallesi Muhtarı Murat Biter’in paylaşımına gelen yorumda Ö.A.; “Allah razı olsun mücadelenize şahidiz. Rabbim kolaylık versin sizlere. Bizim elimizden gelen bir faydamız olacaksa mahallemize insanımıza demeniz yeterlidir sayın muhtarım” diyerek yardıma hazır olduklarının mesajını verdi.  Sarayatik Mahalle Muhtarı Aytaç Şahinoğlu’nun paylaşımına yorum bırakan vatandaşlar ise insanların çoğunluğunun benzer maddi sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekti.  Kübra TÜRKAN