Elazığlı öğrencilere 5 bin kişilik burs imkanı! Son başvuru tarihi uzatıldı

Elazığ'da genç yeteneklere büyük fırsat! Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı başvuruları 10 Ekim'e uzatıldı. 5 bin öğrenciye burs imkânı sağlayan program, teknoloji alanında Türkiye'nin geleceğini inşa etmeyi hedefliyor

Elazığlı öğrencilere 5 bin kişilik burs imkanı! Son başvuru tarihi uzatıldı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından genç yeteneklerin önünü açmak ve Türkiye’nin teknoloji alanındaki gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı için başvuru süresi 10 Ekim 2024 tarihine kadar uzatıldı.

T3 Vakfı’ndan Elazığlı Gençlere Büyük Destek

T3 Vakfı Elazığ İl Sorumlusu Sinan Koçak, burs programıyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde ortaokul, lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim gören tüm öğrencilerin başvurabileceği bu programın, teknoloji ve inovasyon alanında gençlerin yeteneklerini geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

5 Bin Öğrenciye Burs İmkânı

Koçak, Milli Teknoloji Burs Programı ile 5 bin öğrenciye maddi destek sağlanacağını ifade etti. Ayrıca, farklı programlar kapsamında çeşitli burs miktarlarıyla öğrencilerin eğitim süreçlerine katkıda bulunulacağını duyurdu:

  • Yükselen Yıldız Burs Programı: 100 öğrenciye 5 bin TL burs desteği,
  • Eğitmen Mentor Burs Programı: 720 öğrenciye 5 bin TL burs desteği,
  • Sen Geleceksin Burs Programı: 300 öğrenciye 5 bin TL burs desteği,
  • Eğitim Desteği Burs Programı: 3 bin 880 öğrenciye 3 bin TL burs desteği verilecek.

Teknoloji ve İnovasyon Alanında Kariyer Fırsatı

Koçak, Türkiye’nin 81 ilinden başvuru kabul eden burs programının, gençlerin teknoloji ve inovasyon alanındaki kariyer yolculuklarına destek olmayı amaçladığını vurguladı. Bu kapsamda burs başvurusu yapmak isteyen öğrencilerin T3 Vakfı’nın resmi web sitesine yönlendirildiği açıklandı.

Başvuru Süresi 10 Ekim'e Uzatıldı

Başvuru süresi uzatılan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı için Elazığ’daki gençlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Teknoloji alanında geleceğin liderleri olmak isteyen öğrencilerin bu fırsatı kaçırmamaları gerektiği belirtilirken, burs programı sayesinde genç yeteneklerin Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı sağlayacağı öngörülüyor.