Elazığlı yazar Ramazan Öner'den 'Türkiye Kitaplaşıyor' projesi!

Yazar Ramazan Öner, kardeşlik duygusunu güçlendirmek ve okuma oranını artırmak için Türkiye'nin dört bir yanına kitap gönderiyor. Elazığ'da başlattığı bu projede, vatandaşların birbirine kitap ve sevgi ile sarılmasını hedefliyor.

Elazığlı yazar Ramazan Öner'den 'Türkiye Kitaplaşıyor' projesi!

Elazığ’da yaşayan ve polisiye romanlarıyla tanınan yazar Ramazan Öner, Türkiye genelinde başlattığı anlamlı bir proje ile dikkat çekiyor. Öner, kardeşlik duygusunu güçlendirmek ve okuma oranını artırmak amacıyla ülkenin dört bir yanındaki vatandaşlara kitap gönderiyor. Projesiyle hem Elazığ’ın kültürel zenginliğini yaymayı hedefliyor hem de Türkiye’de kitap okuma alışkanlığını teşvik ediyor.

Lösemi ile Mücadeleden Yazarlığa: Ramazan Öner’in İlham Veren Hayat Hikayesi

38 yaşındaki Ramazan Öner, henüz 12 yaşındayken lösemiye yakalandı ve yaklaşık 10 yıl süren tedavi sürecinde yaşadıklarını not alarak yazmaya başladı. Hastalıkla mücadele sürecini kitaba dönüştüren yazar, Kayıp İlanı, Uçurumun Kenarındaki Hayatlar ve Büyük Deprem Kaybolan Umutlar gibi eserlerle edebiyat dünyasına adım attı. Elazığ depremi gibi toplumsal olayları konu alan eserleriyle geniş bir okuyucu kitlesine ulaştı.

‘Türkiye Kitaplaşıyor’ Projesiyle Kardeşlik Köprüleri Kuruluyor

Ramazan Öner, Elazığ’da başlattığı ‘Türkiye Kitaplaşıyor’ projesiyle Türkiye’nin farklı şehirlerine kitap gönderiyor. Kendi yazdığı kitaplar başta olmak üzere çevresinden topladığı kitapları her gün kutulara dizerek, Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıyor. Proje ile amacının, Türkiye’de kardeşlik duygusunu pekiştirmek ve kitap okuma oranını artırmak olduğunu belirten Öner, şunları söyledi:
“İstanbul’daki bir vatandaş Diyarbakır’daki birine sarılsın, çünkü başka Türkiye yok. Kültür, okumak ve eğitim bir bütündür. Biz burada sadece kitap göndermiyoruz, aynı zamanda yüreğimizi de gönderiyoruz.”

Bingöl’den Diyarbakır’a: Türkiye Kitaplaşmaya Devam Ediyor

Daha önce Bingöl’e kitap göndererek büyük bir sevinç yaşatan Ramazan Öner, Kahramanmaraş depremi sonrası kısa bir ara verdiği projeye yeniden başladı. Bu kez Diyarbakır başta olmak üzere diğer illere de kitap göndermeye devam ediyor. Öner, sosyal medyada başlattığı “Bir kitap da sen getir” kampanyasıyla vatandaşları kitap bağışına teşvik ediyor.

Kardeşlik ve Okuma Seferberliği İçin Destek Bekleniyor

Yazar Ramazan Öner, projeyi büyütmek ve Türkiye genelinde okuma oranını artırmak için destek bekliyor. Kitap bağışı yaparak projeye katılmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Öner, “Bu ülke hepimizin, kardeşlik duygusu ile hareket etmeliyiz” diyor.