Elazığlının başında bulunduğu TİSKİ, HES yaptı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin en büyük iştiraklerinden Elazığlı hemşehrimiz Ali Tekataş'ın genel müdürlüğünü yaptığı TİSKİ'nin yapımını üstlendiği HES yatırımı ile aylık 2 milyon TL, yıllık, 24 Milyon TL'lik bir gelir elde edeceği belirtildi. Başkan Murat Zorluoğlu, bu yatırımla TİSKİ'nin yıllık enerji maliyetlerinin yarısının karşılanacağına dikkat çekti.

Elazığlının başında bulunduğu TİSKİ, HES yaptı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılının ilk toplantısını bugün yaptı. Yeni yılın ilk toplantısını, Trabzon’da siyasi partilerin İl Başkanlarının da takip etmesi dikkat çekti. 

Eski Elazığ Valisi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, başkanlığında yapılan toplantıyı AK Parti D. Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İYİ Parti Trazon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtrı Tarım ile Genel Sekreter, Daire Başkanları ve İlgili birim müdürleri takip etti. 

Yoklama ile başlayan meclis, ardından Başkan Murat Zorluoğlu’nun geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesiyle devam etti. 

TİSKİ’NİN ENERJİ MALİYETLERİNİN YARISINI KARŞILIYOR

Başkan Zorluoğlu yaptığı konuşmada "HES Projesi. Bu özel projemiz. Enerji maliyetleri yüksek. Yaklaşık 37 Milyon TL bedelle bir adet HES gerçekleştirdik. Burada 5 adet ısı pompası, yeni güncellenen tarifeye göre aylık 2 milyon TL, yıllık 24 milyon TL, TİSKİ’nin bu işten geliri olacak. Bu TİSKİ’nin yıllık enerji bedelinin yarısını karşılayacak yüktür. Çevre dostu yatırım olarak TİSKİ Genel Müdürlüğümüz çok önemli başarıya imza atmıştır. Genel Müdürümüz Ali Tekataş'ı ve ekibini kutluyorum" ifadelerinde bulundu.