Elazığspor'da ya tamam ya devam hesapları

Bodrumspor galibiyetiyle ligde kalma umutları yeniden yeşeren Elazığspor'da son 4 maçtan 12 puan hedeflenirken, Kastamonuspor'un da kalan 4 maçta en az 8 puan kaybı yaşaması beklenilecek.

Elazığspor'da ya tamam ya devam hesapları

Elazığspor’da Bodrumspor galibiyetiyle ligde kalma umutları yeniden yeşerdi.

Play-off mücadelesi veren rakibini 4-3’lük skorla geçerek hanesine 3 puan yazdıran bordo beyazlı ekibimiz, en yakın rakibi Kastamonuspor’un da kazanmasıyla buruk bir sevinç yaşadı.

Rakibi Kastamonuspor’la arasındaki 7 puanlık farkı devam eden Elazığspor’da teknik heyet ve futbolcular son 4 maçta 12 puan hedefi koyarlarken, alınacak olan 4 galibiyet ligde kalmak için yetmeyebilir.

Elazığspor’un alacağı 4 galibiyete rağmen, Kastamonuspor’un 4 maçta toplayacağı 5 puan rakibimizi matematiksel olarak ligde bırakacak. Bu durumda puan eşitliği olacak ancak ikili averajda daha avantajlı olan takım Kastamonuspor kümede kalmış olacak.

Elazığspor’un en yakın rakibi Kastamonuspor’un kalan son 4 maçı Elazığspor’a oranla daha zor gözükürken, bu durum; aradaki 7 puanlık farkın da kapanmasını sağlayabilir. Bu nedenle Elazığspor’un öncelikli olarak kalan 4 maçını kazanıp, rakibi Kastamonuspor’un en az 8 puan kaybı yaşamasını beklemekten başka şansı bulunmuyor.

Elazığspor kalan 4 maçtan en az 5 puan kaybı yaşaması halinde Kastamonuspor; kalan maçlarının sonucuna bakmaksızın matematiksel olarak kümede kalmış olacak.

Kastamonuspor kalan zorlu maçlarında sıfır puan çekmesi halinde Elazığspor’un ligde kalması için en az 8 puan toplaması kendisine yetecek.

Ümit ediyor ve diliyoruz herşey 54 yıllık koca çınar Elazığspor’un istediği şekilde sonuçlanır.