ELÇEMDER Başkanı Öztürk Ulukale şehitlerini unutmadı!

Çemişgezek İlçesine Bağlı Ulukale Köyü'ne 9 Eylül 1994'te terör örgütü PKK mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit olan 13 kişi unutulmadı.

ELÇEMDER Başkanı Öztürk Ulukale şehitlerini unutmadı!

Elazığ Çemişgezekliler Derneği Başkanı Gürkan Öztürk: “köyümüzü yakıp ateşe veren masum insanları hunharca katleden yüreklere ateş düşüren hainleri ve işbirlikçilerini lanetliyorum” dedi.

Çemişgezek ilçesine bağlı Ulukale köyünde, bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit olan 13 kişinin acısı dün gibi tazeliğini koruyor.

ELÇEMDER Başkanı Öztürk Ulukale şehitlerini unutmadı!

Ulukale köyüne terör örgütü tarafından yapılan hain baskının yıl dönümünde açıklama da bulunan Elazığ Çemişgezekliler Derneği Başkanı Gürkan Öztürk; “9 Eylül 1994 tarihinde köyümüzü yakıp ateşe veren masum insanları hunharca katleden yüreklere ateş düşüren hainleri ve işbirlikçilerini lanetliyorum. Bölgemizde fitne ve huzursuzluk çıkarmaya çalışan hain terör örgütü o günde hedefine ulaşamadı bugünde ulaşamayacak. Çemişgezek halkı bu oyunlara gelmeyecek kadar cahil insanlar olmadıkları gibi kimseye de piyon olmayacak ve bu oyunlara gelmeyecektir. Çemişgezek birçok mezhebe ve medeniyete ev sahipliği yapmış herkesin yıllarca bir arada huzur içinde yasadığı birbirlerinden kız alıp kız verdiği, et ile kemik misali birbirinden ayrılmayan bir mozaik misali olup, bu özelliği ile tüm bölgeye ve Türkiye ye örnek olmuştur. Köylülerim 5-10 çapulcuya, vatan hainine topraklarını, köylerini teslim etmediler ve yurtlarını terk etmediler. Tüm baskı ve tehditlere rağmen daha fazla topraklarına köylerine sahip çıkarak, hane sayısını, nüfusunu artırdılar, O günden bugüne dek mücadele veren tüm köylülerimizi canı gönülden kutluyor onlarla gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu topraklar için can vermiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor hepsini saygıyla minnetle ve şükranla yad ediyorum.” Dedi.

ELÇEMDER Başkanı Öztürk Ulukale şehitlerini unutmadı!