Emekli vatandaş, ev yaptırmak isterken dolandırıldığını iddia etti

Elazığ'da emekli ikramiyesi ile köyüne ev yaptırmak isteyen Ahmet Kutlu, dolandırıldığını iddia ederek savcılığa başvurdu. Bir yıl boyunca evi yapılmayan Kutlu, parasını geri almak istiyor.

Emekli vatandaş, ev yaptırmak isterken dolandırıldığını iddia etti

Elazığ’da Köyüne Ev Yaptırmak İsteyen Emekli, Dolandırıldığını İddia Ederek Savcılığa Başvurdu

Elazığ merkeze bağlı Koruk köyünde ev yaptırmak isteyen emekli Ahmet Kutlu, dolandırıldığını iddia ederek savcılığa şikayette bulundu. Ankara’da yaşayan 66 yaşındaki 4 çocuk babası Ahmet Kutlu, emekli ikramiyesini köyüne ev yaptırmak için harcadı. Ancak, bir yıldır evi yapılmadığı gerekçesiyle parasını geri alamadığını belirten Kutlu, konuyu yargıya taşıdı.

Emekli vatandaş, ev yaptırmak isterken dolandırıldığını iddia etti

Emekli İkramiyesini Yatırdı, Bir Yıldır Evini Bekliyor

Depremden sonra yıkılan evinin yerine yeni bir ev yaptırmak isteyen Ahmet Kutlu, yeğeninin evini yapan bir şirket ile anlaştı. İlk etapta 300 bin lira ödeme yapan Kutlu, bir yıl boyunca evi yapılmadığı için dolandırıldığını iddia etti. Kutlu, "Ekim ayında 300 bin lira gönderdim, ancak ev yapılmadı. Savcılığa şikayet ettim ve paramı geri istiyorum," dedi.

İnternetten Bulduğu Firma ile Anlaştı, Şikayetçi Oldu

Kutlu, internette bulduğu ve yeğenine ev yapan bir şahısla anlaştığını belirtti. İlk başta 80 metrekarelik bir ev için anlaşmış olmasına rağmen, zaman içinde evin yapılmadığını ve sürekli bahanelerle karşılaştığını ifade etti. Kutlu, "Benim evimi yapmadı, paramı geri versin," diyerek şikayetini dile getirdi.

Emekli vatandaş, ev yaptırmak isterken dolandırıldığını iddia etti

Firma Sahibi T.T.’den Cevap: “Sözleşme Feshedildi, Para İade Edilecek”

Şikayetlere yazılı bir cevap veren firma sahibi T.T., sözleşmenin 70 metrekarelik bir ev için yapıldığını, ancak Kutlu'nun taleplerinin sözleşme dışına çıktığını belirtti. T.T., "Sözleşmemizi feshedip parasını iade edeceğiz," dedi. Ayrıca, sağlık sorunları nedeniyle işlerini yavaşlattığını ifade etti.