Emekliye ek zam ödeme tarihleri belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak ek zamda ödeme tarihlerini açıkladı.

Emekliye ek zam ödeme tarihleri belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak ek zamda ödeme tarihlerini açıkladı. Buna göre, SSK emeklileri 6 Şubat, Bağ-Kur'lular ise 7 Şubat'ta zam farkı tutarlarını alacaklar.

Zam Oranı Yüzde 49,25'e Yükseldi

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı enflasyon farkıyla yüzde 37,57 olarak belirlenmiş daha sonra bu oran yüzde 42,6'ya çıkarılmıştı. Ancak memur emeklilerinin yüzde 49,25 zam alacak olması nedeniyle arada bir fark oluşmuştu. Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamayla tüm emeklilerin yüzde 49,25 zam alacağını duyurarak zam oranını eşitledi.

Ne Kadar Zam Farkı Yatacak?

Emekliler ocak ayında yüzde 37,57'lik artışa göre maaş aldı. Ek zam sonrası 11,68 puanlık fark hesaplara yatırılacak. Düzenlemeyle en düşük emekli aylığı da 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

Yapılan düzenlemeyle birlikte, emeklilere yapılan ek zam, 6 Şubat'ta SSK emeklilerine, 7 Şubat'ta ise Bağ-Kur'lulara yatırılacak. Emeklilere ek zammı içeren düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yüzde 49,25'lik zam oranı ilk 6 ay için geçerli olacak ve 1 Temmuz-31 Aralık dönemi için yeni oran belirlenecek.