Esnaf diyor ki! Siyaset yapacaksanız başkanlığı bırakın

31 Mart 2024 Yerel Seçimlere az bir süre kala bazı iş dünyası ve esnaf odası başkanlarının mevcut belediye başkanıyla birlikte seçim çalışması yapmasına esnaflar tepki göstererek!, 'siyaset yapacaksanız başkanlığı bırakın' dediler.

Esnaf diyor ki! Siyaset yapacaksanız başkanlığı bırakın

Elazığ’da bazı iş dünyası ve oda başkanlarının özellikle iktidar partisinin görevlisi gibi seçim çalışması yapmaları ve mevcut belediye başkanına destek açıklamasında bulunmaları çoğu esnafın tepkisine yol açtı.

Üyeleri arasında hemen her partiye oy veren insanların bulunduğu iş dünyası ve esnaf odası başkanlarının bir adaydan yana tavır almalarının doğru olmadığını dile getiren esnaflar bizler de bir daha ki oda seçimlerinde tavrımızı buna göre belirleyeceğiz dediler.

Oda başkanlarının her adaya eşit olması gerektiğini belirten esnaflar, "Bazı başkanlar iktidar partisi adayı ile birlikte esnaflara yönelik seçim çalışması yaparken diğer adayların üye esnafların toplu olarak yaptıkları ziyaretlere dahi katılmayarak açık bir şekilde taraf olmaktadırlar." İfadelerini kullandılar.

İş dünyasının ve esnafların temsilcisi olan başkanların taraflı tutumunun esnaflar tarafından yanlış bulunduğu belirtilirken esnafların şimdilik sözlü olarak ifade ettikleri tepkilerini oda seçimlerinde sandıkta açık bir şekilde ortaya koyacağı dile getiriliyor.