Eti Krom'da grev 15. Gününde

Elazığ'ın Alacakaya ilçesindeki Eti Krom Yıldırım A.Ş. maden ocaklarında çalışan işçiler, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve haklarının verilmesi talepleriyle başlattıkları grevi 15 gündür sürdürüyor. İşçilerin taleplerine yönetimden olumlu yanıt gelmezken, işçiler haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtiyor.

Eti Krom'da grev 15. Gününde

İşçilerin Talepleri ve Grev Süreci

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırım A.Ş’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve haklarının verilmesi için 1 Temmuz'dan itibaren eylem başlattı. 400'den fazla işçinin katıldığı bu grev, 15. gününde devam ederken, işçiler haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.

Yönetimle Görüşmeler ve Tepkiler

Geçtiğimiz günlerde Eti Krom A.Ş’nin sahiplerinden Ali Rıza Yıldırım, Elazığ’a gelerek grev yapan işçilerle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Yıldırım’ın, işçilere yönelik sert ve küçümseyici ifadeleri kamuoyunda büyük tepki topladı. Yıldırım’ın, "Ben gazel dinlemeye gelmedim", "Yarın herkesi kapının önüne koyarım" gibi ifadeleri, işçiler ve Elazığ halkı tarafından eleştirildi.

Eti Krom'da grev 15. Gününde

İşçilerin Talepleri ve Beklentileri

Maden operasyon bölümünde çalışan işçilerden Remzi Karabulut, 3 yıldır devam eden sorunların çözülmesi için defalarca yönetime başvurduklarını, ancak herhangi bir gelişme olmadığını belirtti. Karabulut, “Modern köle şeklinde çalıştırılıyoruz. Bizim grevimiz bundan kaynaklıdır. İşletme sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın buraya gelerek bizleri fırçalaması, dışlaması ve ayıplamasından dolayı Elazığ halkı olarak bir özür bekliyoruz. Haklarımızı alana kadar grevi devam ettireceğiz” dedi.

Ekonomik Zorluklar ve Sosyal Hak Talepleri

14 yıldır Eti Krom’da çalışan Cihat Yılmaz ise, maden işinin dünyanın en ağır işleri arasında olduğunu vurgulayarak, "Biz farklı bir şey istemiyoruz. Ülkemizin içerisinde olduğu ekonomik sıkıntının farkındayız, ancak sosyal haklarımızın iyileştirilmesini istiyoruz. Ali Rıza Yıldırım, Elazığ halkından özür dilemeli ve haklarımızı vermeli" ifadelerini kullandı.

Eti Krom'da grev 15. Gününde

İşçilerin Talepleri: İkramiye, Promosyon ve Adil Maaş

İşçiler, dört ikramiye, promosyon ve aylık maaşlarının piyasa standartlarının üstünde olmasını talep ediyor. İşçilerin temel amacı, adil ve insanca çalışma koşullarına sahip olmak. Ali Rıza Yıldırım’ın işçilere yönelik tutumu, bu taleplerin karşılanmasını zorlaştırırken, işçiler haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtiyor.

Elazığ’ın Alacakaya ilçesindeki maden işçileri, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve haklarının verilmesi için başlattıkları grevi 15 gündür sürdürüyor. İşçilerin taleplerine yönetimin olumlu yanıt vermemesi, grevin devam etmesine neden oluyor. Bu süreçte işçilere destek veren halk ve siyasiler, Eti Krom yönetiminin işçilere yönelik tutumunu kınıyor ve işçilerin haklarının verilmesini talep ediyor.