Ev sahipleri kiracıları çileden çıkartmaya devam ediyor!

İki yıl içerisinde 3 ev sahibi değiştirerek kira fiyatının afaki bir şekilde yükseltilmesine isyan eden kiracı Mehmet Cavlak yaşadıklarını Elazığ Online'ye anlattı.

Ev sahipleri kiracıları çileden çıkartmaya devam ediyor!

15 Nisan 2022 tarihinde Çaydaçıra Mahallesi'nde 2 bin TL'ye kiralık bir daire tutarak yaşamını sürdürmeye çalışan Mehmet Cavlak bu süreden sonra yaşadıklarını Elazığ Online'ye anlattı.

Cavlak sözlerini şöyle sürdürdü, "2022 tarihinde Çaydaçıra Mahallesi'nde 2 bin TL'ye kiralık bir daire tuttum. Kiramı düzenli olarak öderken kiranın senesinin gelmesine yakın biri aradı ve evi satın aldığını söyledi. Bu kiranın düşük olduğunu bu civarlarda artık bu fiyata kiralar kalmadığını belirtti. Kendisine sözleşmem olduğunu sözleşmede belirttiğim üzere efe tüfe oranına göre zam yapabileceğimi belirttim ve 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren de kirayı 2 bin 500 TL olarak kendisine bildirdim ayrıca düzenli olarakta hesaplarına gönderdim. O sene de böyle geçti. Bu sefer başka biri aradı ve evi satın aldığını, yeni ev sahibi kendisi olduğunu bu kirayla burada oturmamım mümkün olmayacağını dolayısıyla kirayı arttırmam gerektiğini söyledi. Hadi bende tamam haklı bu civarda bu fiyata kira yok 15 Ocak 2024 tarihinde kirayı 8 bin TL yaptım. Şimdi geçenlerde biri yine aradı evi satın aldığını, yeni ev sahibinin kendisi olduğunu bu fiyata bu civarlarda kiralık daire kalmadığını belirterek 15 Eylül 2024 tarihinden itibaren 15 bin TL olacağını aksi takdirde evi boşaltmam gerektiğini söyledi. Şimdi Allah'tan revamıdır yani bu 2 yıl içerisinde 3 ev sahibi değiştirme numarasıyla böyle bir yola başvurmak. Kendilerine bunu kabul etmediğimi, gerekirse mahkemeye başvurmalarını söyledim." dedi.

Öte yandan Cavlak son olarak sözlerine şunları ekledi, "Ama ne gereği var şimdi bunlara. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlamadım gitti. İnsanlar bu kadar vefasız olamaz arkadaş. Şu şehir 2020 yılında ciddi bir deprem geçirdi. O gün herkes dışarıdaydı. 10 tane evi olanda, hiç evi olmayan da bir çadırın etrafında toplanmıştı. O günleri ne çabuk unuttular. Ne oldu da kiraları bu kadar yükselttiler. Asgari ücretin 17 bin TL olduğu bir ülkede bir dairenin kirası 20 bin TL'den başlıyorsa çokta konuşacak birşey yok. Ülkenin ahlak değerleri yerlerde maalesef, toplumun ahlakı çökmüş durumda ve her geçen gün de kötüye gidiyor durum. Ne hazindir ki konuyla alakalı yetkililerin de bir müdahalesi yok. Canı isteyen istediği kira bedelini belirleyebiliyor. İşine gelmiyorsa çık kardeşim diyebiliyor. Mesela Elazığ Valiliği vatandaşların bu mağduriyetlerini çözüme kavuşturucu gerekli denetimler yaparak, toplumsal huzurun bozulmasına engel olabilir." ifadelerini kullandı.