Fırat Üniversitesi başarısını sürdürüyor!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen Araştırma Üniversiteleri Toplantısı'nda, üniversitelerin 2023 yılı performans sıralaması açıklandı.

Fırat Üniversitesi başarısını sürdürüyor!

Elazığ'ın önde gelen üniversitelerinden Fırat Üniversitesi, geçen yıl elde ettiği başarısını devam ettirerek Türkiye'nin en iyi Araştırma Üniversiteleri arasında yer aldı.

2021 yılında Türkiye'nin en iyi Araştırma Üniversiteleri arasına girmeyi başaran Fırat Üniversitesi, bu yıl da 18. sırada yer alarak önemli bir başarı elde etti. Üniversite, deprem ve diğer olumsuz etkilerine rağmen performansını sürdürdü ve A2 kategorisine yükselme başarısını gösterdi. Genel toplam puanı geçen yıla göre artan Fırat Üniversitesi, Marmara, Çukurova, Dokuz Eylül, Karadeniz Teknik ve Bursa Uludağ Üniversiteleri gibi tanınmış kurumları geride bıraktı.

Araştırma Üniversiteleri Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın başkanlığında Ege Üniversitesi'nde düzenlendi. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da toplantıya katılan rektörler arasındaydı.

Öte yandan, Fırat Üniversitesi, Araştırma Üniversiteleri Performans Sıralaması'nda elde ettiği başarılarla dikkat çekmeye devam ediyor.