Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mezuniyet heyecanı!

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi, 36. dönem mezunlarını düzenlenen Yemin ve Mezuniyet Töreni'nin ardından uğurladı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mezuniyet heyecanı!

146 Genç Doktor Mezun Oldu

Mezuniyet töreni, Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene; Elazığ Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, İl Müftüsü İrfan Üstündağ, Fırat Üniversitesi Yöneticileri, öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dekan Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze'nin Konuşması

Mezuniyet töreninde konuşan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, bu yıl 146 genç doktoru mezun etmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Gürgöze, "Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bugüne kadar 5 binden fazla doktor mezun ederek sağlık ordusuna katkı sağladık," dedi. Dekan, genç doktorlara meslek hayatlarında başarılar diledi ve onların insan sağlığına yapacakları katkılardan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın Mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, hekimlik mesleğinin doğrudan insana dokunan önemli ve zor bir meslek olduğunu belirterek, çaresiz bir insana yardımcı olmanın, ağrısını dindirmenin ve duasını almanın büyük bir değer taşıdığını vurguladı. Göktaş, mezun öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Hem sizlerin hem ailelerinizin hem de devletimizin büyük emek verdiği uzun ve zorlu bir sürecin son günündeyiz. Hekimlik yeminini ettikten sonra çok kutsal bir unvan olan 'Doktorluk' unvanını alacaksınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyor, sizleri eğiten anne ve babalarınız olmak üzere tüm hocalarınızı yürekten tebrik ediyorum," dedi.

Törene Katılım ve Duygusal Anlar

Törene katılan protokol üyeleri, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri için duygusal anlar yaşandı. Öğrenciler, uzun ve zorlu bir eğitim sürecinin ardından mezun olmanın sevincini yaşarken, aileler de çocuklarının bu önemli gününde onlarla birlikte olmanın gururunu paylaştı. Tören, öğrencilerin hekimlik yeminini etmeleri ve diplomalarını almaları ile sona erdi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Katkıları

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi, yıllardır sağlık alanında nitelikli hekimler yetiştirerek ülkenin sağlık hizmetlerine önemli katkılar sağlıyor. Mezun olan doktorlar, Türkiye'nin dört bir yanında sağlık hizmeti vererek toplum sağlığının korunmasına ve iyileştirilmesine destek oluyorlar. Fakülte, modern eğitim olanakları ve tecrübeli akademik kadrosu ile geleceğin doktorlarını yetiştirmeye devam ediyor.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 36. dönem mezuniyet töreni, genç doktorların meslek hayatlarına ilk adımlarını attıkları anlamlı bir etkinlik oldu. Törene katılanlar, genç doktorlara destek ve tebriklerini iletti. Yeni mezun doktorlar, bundan sonraki meslek hayatlarında insan sağlığına katkı sunmak için büyük bir motivasyonla çalışacaklar. Fırat Üniversitesi, sağlık alanında nitelikli hekimler yetiştirmeye ve topluma hizmet etmeye devam edecek.