Genel merkezden Başkan Yıldırım'a uyarı iddiası!

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın ilçe ve belde belediye başkan adayları ile ilgili yaşanan bilgi kirliliği, isimlerin resmi olarak açıklanmaması ve basında kesin adaymış gibi yayımlanmasına rağmen gelen tepkilere karşı sessizliği devam ediyor. Yaşanan bu sessizliğe karşı genel merkezin İl Başkanı Yıldırım'ı sert bir dille uyardığı iddia ediliyor.

Genel merkezden Başkan Yıldırım'a uyarı iddiası!

Sessizlik Nedeniyle Merak Artıyor

AK Parti İl Başkanı Yıldırım'ın ilçe, belde belediye başkanı aday belirleme sürecindeki sessizliği Elazığ gündemine oturdu. Özellikle aday adaylarının kesin aday olmuş gibi hareket etmelerine rağmen resmi bir açıklama yapılmaması, kamuoyunda büyük bir belirsizlik ve tepki yaratıyor.

Hatif Çadırcı'dan Tepki

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı da konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımla, resmi bir açıklama olmamasına rağmen bazı aday adaylarının kesin aday gösterilmiş gibi lanse edilmesine tepki gösterdi.

Genel merkezden Başkan Yıldırım'a uyarı!

Yaşanan bu durumun, AK Parti Elazığ İl Teşkilatı'nın aday belirleme sürecinde şeffaf bir iletişim kurmaması ve bilgi akışını sağlayamamasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Adaylarla İlgili Bilgi Kirliliği

AK Parti Genel Merkezi tarafından aday isimleri ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, kulis bilgileri ve kulaktan dolma haberlerle adayların kesinmiş gibi basına sızdırılıp, kamuoyuna lanse edilmesi aday belirleme sürecindeki belirsizliği ve tepkileri arttırıyor. AK Parti Genel Merkezi; süreci sağlıklı ve şeffaf bir şekilde yönetemediği için sert bir dille uyarıldığı iddia edilen İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın konuyla ilgili sessizliği kamuoyunda hala "Neden bir açıklama yapılmıyor?" sorularını da beraberinde getiriyor.

Öte yandan geçmiş dönemlerde vahim iddialar ile gündeme gelen ve yargı sürecinin hala işlediği bilinen bazı adayların isimlerinin listede olması Elazığ kamuoyu tarafından da tepkiyle karşılanmıştı.