Gürsel Erol'dan maden işçilerine destek: Emeğe saygısızlık kabul edilemez

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Yıldırım Holding'in Alacakaya maden ocaklarında çalışan işçilerin grev talebine karşılık üretimi durdurup işçileri ücretsiz izne çıkarmasını sert bir dille eleştirdi.

Gürsel Erol'dan maden işçilerine destek: Emeğe saygısızlık kabul edilemez

İşçilerin Grevi ve İşverenin Tutumu

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Yıldırım Holding’e bağlı Alacakaya maden ocaklarında çalışan işçilerin, özlük ve sosyal haklarında iyileştirme talebiyle başlattıkları grev sonrasında fabrikada işçilerle toplantı yapan ve "hepinizi kapının önüne koyarım" diyerek hakaret eden Eti Krom A.Ş.'nin sahibi Ali Rıza Yıldırım’a sert tepki gösterdi. Holding Genel Merkezi’nin, üretimi durdurma ve işçileri ücretsiz izne çıkarma kararı almasının ardından Erol, yapılan uygulamanın emeğe ve alın terine yönelik kabul edilemez bir haksızlık olduğunu ifade etti.

Vekil Erol: Bu Bir Zorbalıktır!

CHP Milletvekili Gürsel Erol, holdingin bu tavrından acilen geri adım atması gerektiğini belirtti. Erol, "Kamu malıyla servet sahibi olup, emekçilerin hakkını hukukunu tanımayan, emeğe ve alın terine saygı göstermeyen, anayasal haklarını kullanan işçilere hakaret eden bir çalışma anlayışı kabul edilemez bir zorbalıktır" dedi.

Vekil Erol: İşçilere Yönelik Bu Cümleler ve Hakaretler Kabul Edilemez

Erol, Elazığ'ın son 20 gündür büyük bir emek ve hak gaspına sahne olduğunu ifade ederek, "Etikrom Holding’e bağlı Alacakaya maden ocaklarında çalışan işçilerimiz, yüksek enflasyon ve zorlaşan hayat şartlarından dolayı ücretlerinde ve özlük haklarında iyileştirme talep ettiler. Ancak işletme bu talepleri dikkate almazken, Holding sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın işçilere yönelik 'sizi kapının önüne koyarım' cümlesi ve hakaretleri kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Vekil Erol: Bu Zorbalar AKP İktidarından Yüz Buldukları İçin Bu Haldeler

CHP Elazığ Milletvekili, özelleştirme süreçlerinde cüzi bedellerle kamunun malını yağmalayıp kısa sürede servet sahibi olan holdinglerin, bu gücünü işçiler üzerinde zorbalığa varan bir üslupla göstermesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. "Bu zorbalar AKP iktidarından yüz buldukları için bu haldeler. 22 yıllık iktidarlarında çıkardıkları iş yasaları ve çalışma ilişkilerine ilişkin yasalarla işçilerimizi modern kölelik koşullarına mahkum etmişlerdir," dedi.

Vekil Erol: Bu Olay Elazığ'a Yönelik Kin ve Nefret Dolu Bir İntikam Planıdır

Erol, işçilerin hak arama taleplerine karşılık, Eti Krom A.Ş.'nin Alacakaya maden ocaklarını kapatarak işçileri ücretsiz izne ayırmasının hem işçilere hem de Elazığ’a yönelik kin ve nefret dolu bir intikam planı olduğunu ifade etti. "Holdingin bu kararı, işçilere ve ailelerine büyük bir düşmanlıktır," dedi.

Vekil Erol'dan Siyaset Kurumuna Çağrı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Alacakaya’da yaşanan haksız uygulamalardan kaynaklı mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla siyaset kurumunun devreye girmesi gerektiğine dikkat çekti. "Başta AKP Elazığ Milletvekilleri olmak üzere, siyaset kurumunun konuya duyarlılık göstermesini bekliyoruz," dedi.