Gürsel Erol: 'Her partiden bir milletvekilinin seçilmesini isterim'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol'un, Elazığ Fırat gazetesine yaptığı nezaket ziyareti sırasında kendisinden, AK Parti'nin bir dahaki seçimlerde Elazığ'dan alacağı oy oranının ne olacağı konusunda bir öngörüde bulunması istendi.

Gürsel Erol: 'Her partiden bir milletvekilinin seçilmesini isterim'

2002 genel seçimlerinden sonra Elazığ seçmeni muhafazakâr demokrat bir kimliğe sahip olan AK Parti yönünde siyasal tercihte bulundu.

2018 genel seçimlerinde ise 41 yıl sonra CHP, Elazığ’da milletvekili çıkardı. Tam 41 yıl sonra Elazığ’dan bir milletvekili çıkaracak oyu alarak adını Elazığ’ın ve CHP’nin tarihine yazdıran Milletvekili Gürsel Erol’un, Elazığ’da siyasette bir farklılık yarattığını ifade eden vatandaşlar, siyasete bakış açılarının da değiştiğini belirtiyorlar. Dört duvar siyasetçisi olmadığını her platformda ortaya koyan Vekil Erol, geçtiğimiz günlerde Elazığ Fırat gazetesine yaptığı nezaket ziyareti esnasında kendisine yöneltilen soruları da samimiyetle yanıtladı.

'ELAZIĞ HALKI ARTIK UYANDI!'

Elazığ’da artık siyasetin ve siyasetçinin sorgulanmaya başlandığını vurgulayan Vekil Erol, Elazığ’da bu anlamda vatandaşlarda bir bilincin geliştiğini ifade etti. “Ben şunu görüyorum; eskiden siyaseti sorgulayan, siyasetle ilgili kaygılarını endişelerini paylaşan, seçilmiş siyasetçiler üzerinden yorum yapan, değerlendirme yapan birisi olmadığı için, bugüne kadar aslında vatandaş neye oy verdiği ve neye oy vermesi gerektiği hakkında bilgi sahibi değilmiş. Görmediğin bilmediğin bir şeyi zaten tercih etmezsin” diye konuşan Milletvekili Erol; “Elazığ halkı da artık uyandı”  dedi.

'ELAZIĞLI HEMŞEHRİLERİMİN BENİ SORGULAMA HAKKININ OLDUĞUNU SÜREKLİ İFADE EDİYORUM'

Erol,  “Bir partinin milletvekili eğer bir kentte toplumsal algıyı değiştirebiliyorsa, toplumsal tepkiyi geliştirebiliyorsa, kendi halkı eğer oy vermediği halde onu savunuyorsa, oy vermedikleri halde onu savunduğunu görüyorsa; oy verdikleri ise istersen oy verme, oy veriyorsun ama ondan sonra beni sorguluyorsun”  diye konuşuyorsa; vatandaş da artık bunları sorgulamaya başlıyor. Ben her zaman çıkıp; Elazığlı hemşehrilerimin beni sorgulama hakkının olduğunu, eleştirme haklarının olduğunu, beni yönlendirme haklarının olduğunu, bu kentte sadece CHP’ye oy verenlerin değil Elazığlıların milletvekili olduğumu, bana oy veren vermeyen herkesin milletvekili olduğumu, bana oy vermeseniz bile ben bu kentin milletvekili olduğumu ifade ettim.  Bir milletvekili oy aldığı kitleye bunu söyleyebilmeli” diye konuştu.

'BELEDİYE SEÇİMLERİNDEKİ OY KAYBI, VATANDAŞIN BİRŞEYLERİ SORGULADIĞININ GÖSTERGESİ'

“Önümüzdeki ilk seçimde AK Parti’nin Elazığ’daki şansını nasıl öngörüyorsunuz” diye yönelttiğimiz sorumuzu da samimiyetle yanıtlayan Erol, ”Mesela 2014 yılındaki belediye seçimlerinde bunu gördük. Mücahit Yanılmaz, 105 binin üzerinde oy almıştı. Aradan 5 yıl geçti nüfusun artmasına rağmen mevcut belediye başkanı 72 bin oy aldı. Belki o Mücahit Yanılmaz’ın aldığı oyun üzerinde bir oy alması gerekirken oyları 72 binlere düştü. Belki sandığa gidip oy kullanmayan seçmen sayısı da çoktu. Ama bu bile bir sorgulamanın bir sonucu oldu bence. Vatandaş artık bir şeyleri sorguluyor” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

BİR UYARI OLSUN DİYE SÖYLÜYORUM; 'BU AKILLA GİDERSENİZ BU DA OLMAZ'

“Onlara bir uyarı olsun diye söylüyorum; bu akılla giderseniz bu da olmaz. İstisnasız söylüyorum; bir dahaki dönem ben AK Parti’nin en iyi şartlarda 2 milletvekilini geçeceklerine ihtimal vermiyorum. Sıfır ihtimal. Yani alabilecekleri en başarılı sonuç 2 milletvekilidir. Adaylar değişse de önemli değil. Yani adayları değiştirebilirler. Ama zaten her dönem aynısını yapıyorlar. Bir dönem aday yapıyorlar daha sonraki seçimde aday göstermiyorlar ama ondan sonraki seçimde tekrar aday gösteriyorlar. Ama bu kentte ben gerçekten MHP’den de, İYİ Parti’den de, DEVA Partisi’nden de, CHP’den de her partiden bir milletvekilinin seçilmesini isterim. Çünkü ne kadar çok farklı bakış açısı varsa o kentin yararınadır.”

'EROL, BİR KENTTE BİRDEN FAZLA PARTİNİN MİLLETVEKİLİ OLMASININ ÖNEMİNE DEĞİNDİ'

Bir kentte siyasette denge oluşmasının ve birden fazla partinin milletvekili olmasının önemine değinen Erol, ortak aklı geliştirme noktasında da çok sesliliğe bir kez daha vurgu yaptı. Vekil Erol; “Bu kentte başka partilerden milletvekillerine de ihtiyaç var. Başka siyasi düşünceler olsun, başka partilerden milletvekilleri olsun. Mesela Çimento Fabrikasının önünde bir basın açıklaması yaptım. DEVA Partisi’nin ve İYİ Parti’nin İl Başkanlarını da davet ettim ve onlarla birlikte basın açıklaması yaptık.  Çünkü Elazığ’ın sorunu ile ilgili bir açıklamaydı. Onlar da değerlendirme yaptılar. Onlarla birlikte açıklama yapmam kentin yararınadır. Ortak aklı geliştirmek adına iyi bir nokta” diyerek sözlerini tamamladı.