Haberimiz sonrası Vekil Erol'dan açıklama geldi: Sürecin takipçisiyiz!

'İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin okul inşaatının yerinde yeller esiyor!' başlıklı haberimiz sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberimiz sonrası Vekil Erol'dan açıklama geldi: Sürecin takipçisiyiz!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin okul inşaatının yerinde yeller esiyor!' başlıklı haberimiz yayımlandıktan sonra Milletvekili Erol, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Elazığ’da yapılacak okul hakkında güncel bilgileri paylaştı.

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un girişimleriyle CHP’li Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri tarafından Elazığ’da okul yaptırma kararı alınmıştı.

Bu okullardan; Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sözü verilen okul tamamlanırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı dev eğitim kompleksinde ise çalışmalar son aşamaya geldi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ihale yaptı. Ancak belediye başkan adaylık süreci ve belediye başkanının değişmesi firma aleyhine bi sürecin yaşanmasına neden oldu.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen okulun inşası ile ilgili güncel bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Milletvekili Erol, “Elazığ’ımıza sözünü verdiğimiz 3 okuldan biri tamamlandı bir diğerinde ise çalışmalar hızla ilerliyor. İzmir Büyükşehir Belediyemizin sözünü verdiği okulla ilgili ise yüklenici firma ile idare arasında  bazı sorunlar yaşandı. Bu sorunların çözümüne yönelik firmaya fiyat farkı ve ek süre uzatımı verildiği, yüklenici firma idarenin bu teklifini kabul etmediği bilgisini aldım ve yüklenici firmaya ihtarname çekildi. Yüklenicinin çekilen ihtarnameye rağmen yapım işine başlamaması durumunda sözleşme fesih edilecek ve en kısa sürede okul yapım işi için İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş. tekrardan ihaleye çıkacak. Bizler de her zaman olduğu gibi bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.