Haklarını talep eden işçileri hem azarladı hem de tehdit etti!

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırım A.Ş. maden ocaklarında çalışan işçiler, çalışma şartlarının düzeltilmesi ve maaşlarına zam yapılması talebiyle eylem başlattı. Eylemin 11. gününde işçilerle bir araya gelen şirket sahibi Ali Rıza Yıldırım, işçilerin taleplerini dinlemek yerine sert tepkiler göstererek işçileri azarladı.

Haklarını talep eden işçileri hem azarladı hem de tehdit etti!

İşçilerin Talepleri ve Eylemin Başlangıcı

300'den fazla işçinin katıldığı eylem, işçilerin çeşitli hak taleplerinde bulunması ve taleplerinin yerine getirilmesi için yönetime süre tanımasıyla başladı. İşçiler, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve maaşlarına zam yapılmasını istiyorlar. İşçiler ayrıca, bankadan alınan promosyon ödemelerinin de kendilerine verilmesini talep ediyorlar. İşçilerin eylemi çeşitli platformlardan destek bulurken, Ali Rıza Yıldırım işçilerle bir toplantı düzenledi.

Ali Rıza Yıldırım’ın Tepkisi

Toplantıda işçileri azarlayan Ali Rıza Yıldırım, "Ben gazel dinlemeye gelmedim", "Yarın herkesi kapının önüne koyarım", "Bana tarih anlatma" ve "Cevap verme bana. Ben sana söz hakkı verince konuşacaksın" gibi ifadeler kullandı. Yıldırım, işçilere karşı sert tavrını sürdürerek, "Ben burayı sıfır yaparım, yarın da kapıya kilidi vururum. Burası devlette kilitliydi. Para da kazanmıyordu, para da kaybetmiyordu. Ben burayı aldım, bu hale getirdim" şeklinde konuştu.

Eti Krom A.Ş'nin sahibi Yıldırım'dan işçilere sert tepki!

İşçilere Yönelik Tehditler ve Azarlamalar

Ali Rıza Yıldırım, işçilerin taleplerini dinlemek yerine onları tehdit etti ve azarladı. "Eti Krom ailesi 1463 kişi. Şu anda azınlık. İş hakkı fes. Bu kadar basit. Bunların hepsinin yerine adam alabiliriz. Çünkü çoğunluk devam ediyor. Bunlar devam etmeyenler, örgütlenme olmuş. Örgütün de başı belediye başkanı. Bu şirketin başkanı kim? Belediye başkanı neden benim sahama girip, size hocalık ve imamlık yapıyor?" ifadelerini kullandı.

İşçilerin Talepleri ve Yıldırım’ın Cevapları

Bir işçinin "İş sizin işiniz" demesi üzerine Yıldırım, "Cevap verme bana. Ben sana söz hakkı verince konuşacaksın. Ben burayı sıfır yaparım, yarın da kapıya kilidi vururum" diyerek işçiyi azarladı. İşçiler, "Biz burada özlük haklarımızı istiyoruz. İkramiye ve taban maaşımıza zam istiyoruz. Bankadan alınan promosyonu istiyoruz. Haklarımız dışında bir şey istemiyoruz" diyerek taleplerini dile getirdiler.

Yıldırım’ın Talepleri ve Çözüm Önerileri

Yıldırım ise, "Ben yüzde yüz halkıyım. Türkiye bir seçim oluyor. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51 ile cumhurbaşkanlığını alıyor. Siz yüzde 51 değilsiniz. Eylem neden çıktı? Sadece siz misiniz, başkaları da var. Onlar bunları istemiyor, sadece siz istiyorsunuz. Ben size verince herkese vereceğim. Size vermezsem hiçbirinize vermeyeceğim. Siz yasa dışı eylem nasıl yapıyorsunuz? Genel müdürlüğe haber vermeden iş başı yapmıyorsunuz. Her gelmediği iş günü için çarpı 3 gün yevmiye cezası talep ediyorum. Benim de hakkım var. Üretim kaybım var" şeklinde konuştu.

Eti Krom A.Ş'nin sahibi Yıldırım'dan işçilere sert tepki!

Ali Rıza Yıldırım’ın işçilere yönelik sert tavrı ve tehditleri, işçilerin taleplerine karşılık vermekten uzak bir yaklaşım sergiledi. İşçilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi ve maaşlarına zam yapılması talebi, işveren tarafından tehdit ve azarlamalarla karşılandı. Bu durum, işçilerle işveren arasındaki gerilimi daha da artırdı ve çözümün uzak olduğunu gösterdi. İşçilerin taleplerinin dikkate alınması ve sağduyulu bir diyalog ortamının oluşturulması, sorunun çözümü için önem taşıyor.