Hapis cezası bulunan 3 zanlı tutuklandı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon sonucunda, toplamda 35 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezasına çarptırılmış 3 zanlı tutuklandı.

Hapis cezası bulunan 3 zanlı tutuklandı

Çalışmalar kapsamında, farklı suçlardan hüküm giyen ve kesinleşmiş cezaları bulunan şüphelilerin yakalanması amaçlanıyordu. Bu çerçevede, ‘Tehdit ve Hakaret, Kasten Adam Yaralama ve Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak’ suçlarından 11 yıl kesinleşmiş hapis cezasına çarptırılan H.S. (37), ‘Kasten Adam Yaralama, Ateşli Silahla Tehdit ve Hırsızlık’ suçlarından 13 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan B.B.Y.(21) ve bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 9 yıl 27 ay kesinleşmiş hapis cezasına çarptırılan E.G. (26) yakalandı.

Zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon, kesinleşmiş cezaları bulunan suçluların adalet önüne çıkartılması ve hukuki sürecin tamamlanması adına önemli bir adım oldu.