Hazarbaba Dağı'nda koronavirüs yok mu?

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgede hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanacağı, yasağa uymayanlar hakkında İl Hıfsızsıhha Kurulu tarafından idari para cezası uygulanacağı belirtilmişti.

Hazarbaba Dağı'nda koronavirüs yok mu?

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanacağı, yasağa uymayanlar hakkında İl Hıfsızsıhha Kurulu tarafından idari para cezası uygulanacağı belirtilmişti. 

Hafta sonları cadde ve sokaklarının sessizliğe büründüğü ve kolluk kuvvetlerinin ceza kesmek için kol gezdiği Elazığ'da vatandaşların büyük bir çoğunluğu sokağa çıkma yasağına uymuş, hafta sonlarını evlerinde zorunlu olarak dinlenerek geçirmeyi tercih etmişti.

Bulaşıcı etkisinin daha hızlı ve insanlar üzerindeki ölümcül etkisinin daha güçlü olduğu, mutasyonlu yeni tip koronavirüsün ülkemizde görüldüğü şu günlerde, Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ın sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı bu paylaşım Elazığlı vatandaşlar arasında şaşkınlığa ve tepkiye sebep oldu.

Haber Detay Görseli

Vali Yırık'ın yaptığı paylaşımda "Kayak yapmaya gelen hemşehrilerimiz ile güneş altında hoş sohbetler yaptık" cümlesi ve paylaşılan fotoğraflardaki vatandaşların sokağa çıkma yasağının olduğu bir günde kayak merkezine hangi izinlerle nasıl gittiği sorusunu da akıllara getirdi. 

Vali Erkaya Yırık'ın paylaşımında maske kurallarına riayet edildiği, ancak sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı ise gözlerden kaçmadı. 

Elazığ'ın tek kayak merkezi olan Hazarbaba Kayak Merkezi’nde yaşanan yoğunluk Elazığlı vatandaşlarda "Hafta sonu sokağa çıkma yasağı bitti de bizim mi haberimiz yok" düşüncesinin oluşmasına sebep oldu. Özellikle Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ın sosyal medya hesabı Twitter'dan "Sivrice Hazarbaba Dağı’nda kayak yapmaya gelen hemşehrilerimiz ile güneş altında hoş sohbetler yaptık." paylaşımı birçok Elazığlı vatandaşlar tarafından paylaşılan twet'in altına yapılan yorumlarla tepkiye neden olduğu görüldü.

Gelen tepkilerde Hakan Çelik adlı sosyal medya kullanıcısı "Sayın Valim sokağa çıkma yasağı olduğu bu günde oradaki vatandaşlar çiftçi belgesi ile mi ? Üretici belgesi ile mi ? Oralara kadar geldiler, hangi belgeye sahipler çok merak ettim." diyerek tepkisini dile getirdi. 

Haber Detay Görseli

Hülya adında bir başka sosyal medya kullanıcısı ise "Sayın Vali’m biz de iki üç gün önce oradaydık lütfen pandemiden ötürü hijyene daha fazla dikkat edilsin. Aşırı kalabalık, aşırıııı :))))) Covid kayak merkezlerine uğramıyor sanırım." dedi. 

Haber Detay Görseli

Gelen tepkiler bu kadarla sınırlı kalmadı. Bazı vatandaşlarımız kendi araçlarıyla gidildiğinde izin verilmediğini, Valiliğe izin talebinde bulunulduğunu ancak garip bir şekilde tur şirketlerine yönlendirilerek tur şirketleriyle gidilmesi gerektiğini belirtti. Beytan Tanrıkulu isimli sosyal medya kullanıcısı ise "Kendi aracımızla izin vermiyor valilik izin talebinde bulunduk tur şirketiyle gidin diyor kendi aracımız covid için tehlikeli ama servis güvenlimi oluyor". paylaşımı yaparak bu yöndeki tepkisini dile getirdi.

Haber Detay Görseli

Hatta bazı vatandaşlar 30 km uzaklıkta olan köyüne dahi gidemezken, Hazarbaba Kayak Merkezi'nde yaşanılan duruma tepki gösterdiler. Hayriye Delen isimli sosyal medya kullanıcısı Vali Erkaya Yırık'ın yapmış olduğu paylaşımın altına "Hocam peki bu mekanlara yasak gelmiyormu,,,??? Biz 30km olan köyüme gidemiyorum ama ne hikmetse buralarda yasak Yok enteresan..." şeklinde yorum yaparak şaşkınlığını dile getirdi.

Haber Detay Görseli

Konu ile alakalı whatsapp ihbar hattımıza birçok vatandaşımız Hazarbaba Kayak Merkezine gitmek için nasıl ve nerden izin alabiliriz şeklinde sorular yönelterek izin belgesi alımı hakkında cevap beklediler.

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli