Hemşehrimiz Naci Görür'den korkutan açıklama

Bilim Akademisi Üyesi, Deprem Uzmanı hemşehrimiz Naci Görür, bugün 4.3 büyüklüğünde Bingöl'de meydana gelen depremi değerlendirdi. Son depremle ilgili bir kez daha Bingöl bölgesine karşı dikkatli olunmasını gerektiğini vurgulayan Naci Görür, 'Hem Yedisu hem de Göynük fayında büyük deprem bekliyoruz' dedi.

Hemşehrimiz Naci Görür'den korkutan açıklama

Bingöl’de meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi ve Deprem Uzmanı Naci Görür açıklamalarda bulundu.

Depremin meydana geldiği fay hattının Karakoçan fayını da kestiğini belirten Naci Görür, “İyi akşamlar. Bingöl, Adaklı’da bugün 4.3’lük deprem oldu. Deprem Adaklı-Kuşçimeni güneyinde uzanan ve DAF’a paralel olan yanal atımlı bir fay üzerinde oldu. Bu fay Nazimiye güneyinden geçen Karakoçan fayını da kesiyor. Bu günlerde bu alanda sık deprem oluyor. Bu alan Kabaca Karlıova, Bingöl, Kuşbayırı ve Adaklı arasında bir eşkenar dörtgen gibi bir yer” dedi.

“HEM YEDİSU HEM DE GÖYNÜK FAYINDA BÜYÜK DEPREM BEKLİYORUZ”

Bu bölgelerde meydana gelen depremlerin Yedisu ve Karlıova Göynük arasındaki Göynük fayına stres yüklediğini söyleyen Naci Görür, “Buradaki depremler küçük de olsa hem Yedisu hem de Karlova Göynük arasındaki Göynük fayına stres yüklüyor olabilirler. Hep söylüyorum, bu iyi değil. Hem Yedisu hem de Göynük fayında büyük deprem bekliyoruz. Buralardaki yerleşim alanlarında kentsel/köysel dönüşümlere başlanmalı” ifadelerini kullandı.