Hemşehrimiz Vali Öksüz Kayyum Olarak Atandı

HDP'li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in Kobani eylemleri soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Kars belediyesi'ne, Kars valisi hemşehrimiz Türker Öksüz 'Kayyum' olarak atandı.

Hemşehrimiz Vali Öksüz Kayyum Olarak Atandı

Ankara Cumhuriyet başsavcılığı tarafından 2014’te düzenlenen Kobani eylemlerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 7 ilde 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti.

Operasayonlar da eski milletvekili ve HDP’li Kars belediye başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Emine Ayna’nın da arasında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alınmıştı. Dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 17’si için bugün tutuklama kararı verildi.

Tutuklanan isimler arasında yer alan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in yerine İçişleri Bakanlığı kararı ile Kars valisi Elazığlı hemşehrimiz Türker Öksüz kayyum olarak atandı.

Haber Detay Görseli

İçişleri Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;‘’ Tutuklanan Kars belediye başkanı Ayhan Bilgen geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştır. Kars valisi Türker Öksüz İçişleri Bakanlığı’nın 02.10.2020 tarihli onayı ile Kars belediye başkan vekili olarak görevlendirilmiştir.’’

Haber Detay Görseli