Hemşehrimiz Yentür, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne resmen atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Elazığlı hemşehrimiz Dr. Murat Mücahit Yentür, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne resmi olarak atanmıştır.

Hemşehrimiz Yentür, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne resmen atandı

Daha önce İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vekaleten görevlendirilen Elazığlı hemşehrimiz Dr. Yentür, Cumhurbaşkanı kararnamesiyle bu göreve resmi olarak atandı.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla, Elazığlı hemşehrimiz Dr. Murat Mücahit Yentür, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne resmi olarak ataması yapıldı.

Eğitim Alanındaki Tecrübesiyle Tanınan Dr. Murat Mücahit Yentür Kimdir?

Dr. Murat Mücahit Yentür, 1975 yılında Elazığ'ın Maden ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda tamamlamış, ardından lise eğitimini Maden Lisesi'nde almıştır. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlayan Yentür, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Bölümü'nde yüksek lisansını yapmıştır.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi - İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Liderlik ve Küresel Girişimcilik Yüksek Lisansı alan Yentür, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde doktora eğitimini tamamlamıştır. İngiltere Birmingham City ve Portekiz İnterier Beira Üniversitelerinde "Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitiminin Geliştirilmesi" projelerinde yer almıştır.

Eğitim hayatındaki başarılarıyla tanınan Dr. Murat Mücahit Yentür, öğretmenlikten başlayarak çeşitli okullarda ve pozisyonlarda görev almıştır. Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik, Fatih Ahmet Rasim Anadolu Lisesi'nde Müdür Yardımcılığı, Pertevniyal Lisesi'nde Müdür Başyardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

2014 yılında Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmış, ardından İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ve son olarak İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilmiştir. Ayrıca, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nde misafir öğretim üyeliği yapmaktadır.

Evli ve üç çocuk babası olan Dr. Murat Mücahit Yentür, eğitim alanındaki deneyimi ve başarılarıyla tanınan bir isim olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine resmi olarak atanmıştır.