İHH Elazığ Şube Başkanı Kılıç: Kudüs tüm insanlığın ortak mirasıdır

İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç, İsrail'in Kudüs'te yaptığı soykırıma dikkat çekerek, Kudüs için sivil inisiyatif ve hukukçuların yer aldığı küresel bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi.

İHH Elazığ Şube Başkanı Kılıç: Kudüs tüm insanlığın ortak mirasıdır

Kılıç, Kudüs'te yapılan soykırıma dikkat çekerek, açıklamalarda bulundu.

KILIÇ: BİR TÜR ETNİK KÖKENE BAĞLI YERİNDEN EDİNME VE SAVAŞ SUÇUDUR

İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç, “ İsrail, 1967’de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı şeria da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıp, her yıl yüzlerce Filistinliyi evsiz bırakıyor. Birçok aile sürekli zorla yerlerinden edilme tehlikesi yaşıyor. Filistinliler 1967’den bu yana Doğu Kudüs’te kendilerine ait 5 binden fazla İsrail güçleri tarafından yıkıldığını kaydediyor. Topraklarından huzursuz bir şekilde koparılan Filistinli aileler, Siyonist yerleşimcilerin işgali ve açtığı davalar nedeniyle yıllardır İsrail’in tehditliyle karşı karşıya bulunuyor. İsrail’in Filistinlileri evlerinden ve yerlerinden etme projesi siyasi bir plandır. Bu yaşananlar bir tür etnik kökene bağlı yerinden edinme ve savaş suçudur. Filistinliler kendi topraklarında ekonomik kriz ve koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, huzursuz bir şekilde evinden edilmiştir” dedi.

KILIÇ: FİLİSTİN DAVASI İNSANLIK MÜCADELESİDİR

Kılıç, “Yasa dışı işgalin yasaklanması ve cezalandırması konusunda maalesef uluslararası sözleşmeler yetersiz kalmaktadır. Filistin davası insanlık mücadelesi olduğu kadar, Kudüs’te çalınan hakların iadesi davasıdır.  Tüm insanlığın ortak davası olan Kudüs 1948 yılından beri hukuksuz kurulan Siyonist İsrail işgalidir” diye kaydetti.