İl Hıfzıssıhha Kurulu Alınan Yeni Kararları Açıkladı

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgenin ardından İl Hıfzısıhha Meclisi Vali Erkaya Yırık başkanlığında toplandı. Alınan kararlar doğrultusunda, 4 Kasım Çarşamba gününden itibaren bazı işyerlerinin en geç 22.00'a kadar hizmet vermesi kararlaştırılırken, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere tüm özel sektör kuruluşlarında da esnek çalışmaya gidilmesi öngörüldü.

İl Hıfzıssıhha Kurulu Alınan Yeni Kararları Açıkladı

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelgenin ardından İl Hıfzısıhha Meclisi Vali Erkaya Yırık başkanlığında toplandı.

Alınan kararlar doğrultusunda, 04 Kasım Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak ve uygulanmak üzere yürütülen denetim faaliyetlerinin vatandaşların kalabalık şekilde bulunabildiği pazaryeri, market, otogar, toplu ulaşım aracı, cadde/sokak, park ve bahçeler, alışveriş merkezleri gibi yerlerde yoğunlaşmasının sağlanmasına, bu doğrultuda önümüzdeki 10 günlük süreçte konu bazlı denetimlere ağırlık verilmesi istendi.

Öte yandan paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetler saat 22.00’de sona erecektir” denildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere tüm özel sektör (sanayi tesisleri dâhil) kuruluşlarında (uzaktan ve/veya dönüşümlü çalışma gibi) esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde faydalanılmasının sağlanması kararlaştırıldı.

Vatandaşlarımızın bu süreçte kalabalık ortamlardan uzak durmaları, zorunlu haller dışında hane halkı dışındaki kişilerle temas edilmemesi ve ev ziyaretlerinden kaçınmaları konularında bilgilendirici/bilinçlendirici faaliyetlere ağırlık verilmesi de alınan kararlar arasında. Alınan karara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.