İşte Başkan Karakuş'tan Elazığ'ın kurtuluş reçetesi!

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, Elazığ'da kentsel dönüşümün hızlanması için devlet destekli hibe talep etti. Karakuş, 'Yarısı Bizden' modelinin Elazığ'da da uygulanarak, maddi durumu yetersiz vatandaşların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

İşte Başkan Karakuş'tan Elazığ'ın kurtuluş reçetesi!

Elazığ’da kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, maddi durumu yetersiz vatandaşlar için devlet destekli hibe uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Elazığ’da "Yarısı Bizden" Modeli Talebi

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, Elazığ’daki kentsel dönüşüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Karakuş, İstanbul’da uygulanacak olan “Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm devlet destekli hibenin Elazığ’da da uygulanmasının gerekli olduğunu belirtti. 24 Ocak ve 6 Şubat depremlerinin ardından TOKİ konutlarındaki bazı sorunların hala çözülmediğini ve bu durumun şehirdeki huzur ortamını olumsuz etkilediğini ifade eden Karakuş, Elazığ’da da bu hibe desteğinin uygulanması gerektiğini söyledi.

Kentsel Dönüşüm İçin Hibe Desteği Şart

Başkan Karakuş, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak olan projelerde, özellikle maddi durumu yetersiz vatandaşlar için devlet destekli hibe verilmesi gerektiğini vurguladı. Karakuş, “İlimizde ekonomik, sosyal ve psikolojik anlamda ciddi etkilere yol açan depremler sonrası vatandaşlarımızın evlerini kentsel dönüşümle yenilemek istediklerini, ancak enflasyon ve inşaat maliyetleri nedeniyle bunun mümkün olamadığını görüyoruz. Bu nedenle, Elazığ’da da ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm hibe desteğinin uygulanması için yerel yöneticilerimiz, STK’lar ve milletvekilleri ile birlikte ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunmalıyız,” dedi.

Elazığ Belediyesi Yalnız Bırakılmamalı

Elazığ Belediyesi’nin bu büyük ekonomik yükün altından tek başına kalkmasının mümkün olmadığını belirten Karakuş, şehrin merkez mahallelerinin kentsel dönüşümle yeniden ayağa kaldırılması gerektiğini dile getirdi. Karakuş, “Bu sorunların çözümü ile Elazığ’ın moral ve motivasyon olarak eski günlerine döneceğine inanıyoruz. Mevlana’nın dediği gibi, ‘Güzel günler sana gelmez, sen ona yürüyeceksin,’” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.