İşte Elazığ'ın 17-23 Mart Haftalık Asayiş Raporu!
Elazığ'da 17-23 Mart tarihleri arasında yapılan asayiş denetimlerinde 214 olay yaşandı, 205 şahıs yakalandı. 312 aranan şahıs yakalanırken, 30 kişi tutuklandı. Uyuşturucu ve silah kaçakçılığına karşı büyük başarı sağlanarak birçok illegal malzeme ele geçirildi. Ayrıca, 21 trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi yaralandı. Elazığ'daki güvenlik güçlerinin başarılı çalışmaları kentteki huzur ortamını sağlamaya devam ediyor.
Elazığ Valiliği, 17-23 Mart tarihleri arasında kentte gerçekleşen asayiş olayları ve güvenlik uygulamaları hakkında detaylı bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz hafta boyunca Elazığ'da 214 olay meydana gelirken, 205 şahıs yakalandı. Valilik tarafından yayımlanan raporda, kentteki güvenlik durumu, alınan tedbirler ve yapılan denetimler hakkında bilgi verildi.
Elazığ’da 214 Olay ve 205 Şahıs Yakalandı
Elazığ'da geçtiğimiz hafta meydana gelen 214 olayda, 205 şahıs yakalandı. 20 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, asayiş denetimlerinde 71 bin 469 şahıs ve 49 bin 126 araç kontrol edildiği, kontrol edilen araçlardan 2 bin 650'ye cezai işlem uygulandığı belirtildi.
312 Aranmış Şahıs Yakalandı: 30 Kişi Tutuklandı
Yapılan denetimlerde, aranması olan 312 şahıs yakalanırken, 30 kişi mahkeme tarafından tutuklandı. Elazığ Valiliği, kentteki asayiş uygulamalarının sürdüğünü ve güvenliğin her geçen gün arttığını vurguladı. Bu süreçte, aranan şahısların yakalanması ve tutuklanması, güvenlik güçlerinin etkin çalışmalarının bir sonucu olarak kaydedildi.
Elazığ'da Ele Geçirilen Silah ve Uyuşturucular
Asayiş denetimlerinde, güvenlik güçleri büyük bir başarıya imza atarak birçok illegal malzeme ele geçirdi. Yapılan aramalarda 8 tabanca, 4 tüfek, 3 kesici alet, 147 fişek, 1 kuru sıkı tabanca, 2 şarjör ve 61 cep telefonu ele geçirildi. Ayrıca, kaçakçılıkla mücadele kapsamında, 30 kilogram kıyılmış tütün, 276 paket sigara ve 25 bin 200 adet makaron yakalandı.
Zehir tacirlerine yönelik yapılan çalışmalarda ise 145 gram esrar, 4 gram metamfetamin, 158 gram bonzai, 1 uyuşturucu kullanma aparatı, 15 adet uyuşturucu hap, 202 gram kannabinoid, 282 sentetik ecza ve 0,4 gram kokain ele geçirildi. Elazığ güvenlik güçleri, bu tür illegal faaliyetlere karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.
Trafik Kazaları: 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 35 Kişi Yaralandı
Elazığ'da geçen hafta meydana gelen 21 trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi de yaralandı. Elazığ Valiliği, kazaların önüne geçilmesi için denetimlerin arttırılacağını ve trafik güvenliği için çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Kaybolan 4 Kişi Bulundu
Elazığ'da ayrıca kaybolan 4 şahıs da güvenlik güçleri tarafından bulundu. Kaybolan şahısların sağ salim bulunması, kentteki asayiş ve güvenlik çalışmalarının ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.