İttifak çatırdıyor!

8 Mart Kadınlar Günü, millet ittifakında ciddi fay hatlarının oluşmasına sebep oldu.

İttifak çatırdıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Kadınlar Günü için gece "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın Pervin Buldan'ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım".  şeklinde mesaj atması İYİ Parti'de tepkiye neden oldu. 
Mesaja ilk tepki veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'ndan geldi. Ağıralioğlu "Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum. Öcalan’a mektup yazdırılmasının milli iradeyi ne istikamette kamçıladığını ve ikinci seçimin sonuçlarına ne yönde tesir ettiğini hiç kimse unutmamalı! En başta da Ekrem Bey” ifadelerine yer verdi.
Ağıralioğlu ayrıca İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık'ın "Seçim ittifakı yaptık, teröristlerle anılma ittifakı yapmadık" mesajı ile İYİ Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Tuncay Buruşuk'un İmamoğlu'na yönelik "Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'i itibarsızlaştırmak için hamle yapıyorsunuz! Anladık, duyar kasıp, fitne ateşi yakarak ısınmayı murad ediyor olabilirsiniz! Lakin o ateş sizi yakar!" şeklindeki mesajını da beğendi.

İmamoğlu’nun paylaşımı İyi Partiyi kızdırmış olsa da, Akşener’in paylaşım ile ilgili sorulara “arkadaşlarım beğenmemiş” dese de aslında bu olayın ittifak ötesi derin anlamları da var. 

İmamoğlu, parti genel başkanlarını ismen zikretse de ciddi anlamda bir ayrımcılık gösteriyor. Ayrımcılığı genel başkan olan bayanlarla da kalmıyor. 

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın Pervin Buldan'ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım" diyerek, mesajını kadın siyasetçi ve belediye başkanları ile sınırlı tutuyor.

Bu paylaşımı kazara bir Ak Partili yapsaydı kim bilir neler söyler, neler yazarlardı kadınlar günü simsarları. Yok, ötekileştirmiş, yok halkı görmemiş, yok elitlere ve seçkinlere hitap etmiş, diğer kadınları hele hele kendisi ile birlikte çalışan İBB personeli bayanları bile yok. 

Bu paylaşımın en can alıcı tarafı İstanbul CHP İl başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan söz etmemesi oldu. İmamoğlu’nun Kaftancıoğlu’nu sırf yeni bir polemik olmasın diye ağaç dikme törenine Pervin Buldan ile birlikte davet etmesi bile bu çatlağın ve İmamoğlu ile Kaftancıoğlu arasındaki buzların çözülmediğini ortaya koydu.