İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin okul inşaatının yerinde yeller esiyor!

2020 Elazığ depremi sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un girişimleriyle üç Büyükşehir Belediyesinin Elazığ'a verdiği okul yapım projelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi fire verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin okul inşaatının yerinde yeller esiyor!

24 Ocak 2020 yılında 6,5 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Elazığ'da çoğu bina hasar almış 37 vatandaşımızı kaybetmiştik. Deprem sonrası şehir merkezi ve ilçelerde hızla konutlar yapılmaya başlamış kısa süre içerisinde de konutlar hak sahiplerine teslim edilmişti. O dönem CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un girişimleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere üç Büyükşehir Belediyelerinden Elazığ'a okul yaptırma sözü alınmıştı. Türkiye'de başka bir örneği olmayan bir okulun yapımını üstlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesinin okul projesi halen devam ederken, Ankara Büyükşehir Belediyesi ise söz verdiği okul projesini yapıp teslim etti. İzmir Büyükşehir Belediyesinin proje alanı olan Atatürk Lisesi'nin yeri ise şuanda durdurulmuş bir şekilde inşaatın yeniden başlayacağı günü bekliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin okul inşaatının yerinde yeller esiyor!

Konuyla alakalı 2 Haziran 2024 tarihinde basına okullarla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın değişmesinden kaynaklı İzmir Belediyemizin yaptığı, Atatürk Lisesinde aksamalar oldu ama bu aksamalar ile ilgili hem müteahhidin mağduriyetini hem de okulun gecikmesinden kaynaklı öğrencilerin mağduriyetini belediye başkanına ilettik. Belediye Başkanımız da önümüzdeki günlerde bizzat Elazığ’a gelerek hem okulu yerinde inceleyerek hem de bürokratik sorunların çözümüne katkı verecek ve bu okullarla ilgili Elazığ’a iyi bir kazanım kazandırarak eğitim hayatına katkı sunacağını düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

15 Ağustos 2023 yılında ihalesi yapılan okul İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İz Beton A.Ş. ile Arin Yapı İnş. A.Ş. ile Zanew İnş. Mad. San. Tic. A.Ş. ile sözleşme imzalanmıştı. Ancak okulun inşaatı hak edişlerin ödenmemesi nedeniyle yüklenici firma tarafından inşaat durdurulmuştu. İhaleyi alan firma ödemelerdeki aksama nedeniyle sözleşmenin fesih edilmesi girişiminde bulunmuş, konuyla ilgili arabulucu görüşmelerinin ise devam ettiği ifade edilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin okul inşaatının yerinde yeller esiyor!

Aradan geçen 2 aylık süreçte herhangi bir gelişme yaşanmazken, İzmir Büyükşehir Belediyesinin okulu yapıp, yapmayacağı, okulun 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına yetişip, yetişmeyeceği, CHP'li vekil Gürsel Erol'un ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ise nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.