Kabine toplantısında savunma sanayiinden eğitime Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası önemli mesajlar verdi. Savunma sanayiinden turizme, yeni anayasa çalışmalarından eğitimdeki teknolojik atılımlara kadar birçok konuda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın, Türkiye-Mısır ilişkileri ve Diyarbakır'daki cinayet hakkında söyledikleri ise gündem yarattı.

Kabine toplantısında savunma sanayiinden eğitime Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, ülke ve millet için durmadan çalıştıklarını vurguladı. Erdoğan, "Ahlat’ta gerçekleştirdiğimiz son kabine toplantısından bu yana 'aşk ile koşan yorulmaz' düsturuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. Ağustos ayında kazanılan büyük zaferleri anarken, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkuyla kutlandığını belirtti.

Savunma Sanayii ve Harp Okullarıyla Gurur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayiinde yaptığı atılımlara da değinerek, İHA ve SİHA teknolojilerinde dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduklarını belirtti. Erdoğan, “Son 22 yılda güçlü Türkiye ve güçlü ordu hedefiyle savunma sanayiinde devrim niteliğinde adımlar attık. Artık kendi mühimmatımızı üreten, dünyada söz sahibi bir ülkeyiz” dedi.

Bu sene harp okullarından mezun olan öğrencilerin başarılarını da kutlayan Erdoğan, mezun olan bin 613 öğrenciden 103'ünün yabancı misafir olduğunu ve okul birincilerinin tamamının kadın teğmenler olmasının anlamlı olduğunu söyledi.

Türkiye'ye Zarar Veren Siyaset Anlayışına Tepki

Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan bazı olaylara dikkat çekerek, orduyu yıpratmaya çalışan girişimlere müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Ayrıca, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hassasiyetlerin de altını çizdi. Erdoğan, “Türkiye’ye en büyük zararı istismarcı siyaset anlayışı vermiştir. Biz bu tür hesapların oyununa gelmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Turizmde Hedef: 60 Milyon Turist

Turizm sektöründeki başarılara da değinen Erdoğan, 2023 yılında Türkiye’nin 56 milyon 700 bin turist ağırladığını, bu yılki hedeflerinin 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir olduğunu söyledi. Erdoğan, “Turizmde 2024 hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Yeni Anayasa Çalışmaları Devam Ediyor

Erdoğan, yeni yasama yılında sivil anayasa çalışmalarına daha fazla ağırlık vereceklerini belirtti. Türk demokrasisinin darbe anayasasıyla devam etmesinin doğru olmadığını vurgulayan Erdoğan, “15 Temmuz destanını yazan bir milletin darbeci anayasaya mahkûm bırakılmasını kabul edemeyiz” dedi.

Mısır ile Güçlenen İlişkiler

Erdoğan, 4 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’yi ağırladıklarını ve Türkiye-Mısır ilişkilerini daha ileri taşıdıklarını belirtti. Gazze ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgesel konularda iş birliğinin sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, İsrail’in yayılmacı politikalarına karşı İslam dünyasının daha kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade etti.

Eğitimde Teknolojiye Yatırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim alanında teknolojik gelişmelerin önemine değinerek, Türkiye’nin eğitimde teknolojiyi en yaygın kullanan ülkelerden biri olduğunu belirtti. Erdoğan, TEKNOFEST gençliği için tüm imkanları seferber ettiklerini vurguladı.

Narin ve Ayşenur Cinayetleri: Adalet Önünde Hesap Sorulacak

Erdoğan, Diyarbakır Bağlar’da öldürülen Narin adlı kız çocuğunun cinayeti ve İsrail güvenlik güçleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi olaylarına da değindi. Her iki olayın da yakından takipçisi olacaklarını ve adalet önünde hesap sorulacağını belirtti.

Kocaeli ve Gölcük'te Yatırımlar

Erdoğan, Kocaeli’de yapılan yatırımların açılışını yaparak, bölge halkına birçok hizmet sunduklarını belirtti. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar, millet bahçeleri ve teleferik projeleri gibi yatırımların hayata geçtiğini müjdeledi.

Ekonomik Öncelikler

Son olarak Erdoğan, hükümetin ekonomik önceliklerine değinerek, vatandaşın sorunlarına çözüm üretmenin temel hedefleri olduğunu belirtti. Ekonomide yaşanan sıkıntıları aşmak için yoğun çaba sarf ettiklerini ve hayat pahalılığını kontrol altına almak için çalıştıklarını ifade etti.