Kamu Sağlık-Sen'den Kan Bağış Çağrısı!

Korona virüs tüm dünyayı etkisine aldığı gibi Kızılay'ın kan bağışlarının düşmesine de neden oldu.İnsanların evden çıkamaması sebebiyle bağış konusunda ciddi bir sıkıntı yaşayan Kızılay'ın Kan Bağışı çağrısında bulundu.

Kamu Sağlık-Sen'den Kan Bağış Çağrısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KAMU SAĞLIK-SEN Genel Başkanı Ümit Karataş Covid-19 salgınından önce Türkiye'de günlük 9 bin ünite kan bağışlanırken, salgın ülkemizde yaygınlaşınca bu sayı 2 bin üniteye kadar düştü. Şu anki kan stoku ise 41 bine kadar geriledi. Şu anda stoktan tüketiliyor. Hastanelerde sadece korona virüse yakalanmış hastalar yatmıyor. Lösemi hastaları var, doğum yapacak anne adaylarımız ve trafik kazası geçirmiş veya acilen ameliyata girmek zorunda olan çok sayıda kişi var. Bunlar için sürekli kan tüketiliyor dedi. 

Karataş açıklamasının devamın da; öncelikle yönetim kurulumuz ve üyelerimiz başta olmak üzere tüm meslektaşlarımızı ve sağlıklı, dışarıya çıkabilen tüm vatandaşlarımızı bu ulvi ve insani görevi yerine getirmeye, kan vermeye çağırıyoruz diyerek bu konuda herkesin duyarlı olması temennisinde bulunarak sözlerini noktaladı.

Haber Detay Görseli