Kargo şirketlerine yönelik şikayetler çığ gibi yüyüyor

Koronavirüs salgını sonrasında internet üzerinde yapılan alışveriş artışıyla beraber vatandaşların mağduriyeti de arttı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da kargo şirketlerinin yoğunluğu arttı ve vatandaşların çeşitli mağduriyetlerini de beraberinde getirdi.

Kargo şirketlerine yönelik şikayetler çığ gibi yüyüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgınının ülkede görüldüğü andan itibaren birçok kişi, evlerine çekilerek kendisini izole etti. Salgın nedeniyle mağazaların kapanarak e ticarete yönelmesiyle vatandaşlar da ihtiyaçlarını internet üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Virüs tedbirleri kapsamında kendilerine hiçbir kısıtlama gelmeyen kargo firmaları,  gerek personel gerekse altyapı yetersizliğinden dolayı koronanın arttırdığı talebe yetişemedi.

 “GELDİK EVDE BULAMADIK”

Mevzuata göre firmalar teslim aldıkları gönderiyi il içinde iki gün, Türkiye genelinde en çok üç günde teslim etmekle yükümlü iken, kargoların ulaşması bazen bir haftayı geçti.  Hâl böyle olunca şikâyetler de arttı.  Bir de evde olmalarına rağmen ‘geldik evde bulamadık’ mesajı alan vatandaşlar çileden çıktı. Ürünlerini almak için kendileri kargo şirketlerine giden vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

“İHTİYAÇLARIMIZA ULAŞAMAZ OLDUK”

İhtiyaçlarına uzun süredir ulaşamadığı için mağdur olduğunu ifade eden Ercan Kökburi, “Koronavirüs nedeniyle evden çıkmamak için ihtiyaçlarımı internet üzerinden edinmek isterken karşılaştığım durum hiç memnun edici olmadı. Bu süreç içinde tabi ki çalışanları düşünüyorum; zorlukları ve ülkemizin normal olmayan günler geçirmesi her meslek grubunu zorlarken, benim gibi birçok insan mağdur oldu. Yaklaşık bir ay önce istettiğim ürünler hala elime ulaşmış değil…Bu durum oldukça rahatsız edici. Aramak istiyorum ama ya sürekli meşgul çalıyor ya da telefona bakan olmuyor. Eskiden bilgi mesajları gelirken şimdi kargo takip numarası dahi zor alıyorum. Ürün uzun süredir merkezde ama elime ulaşmadı, herkesin gidip kendilerinin almasını bekliyorlar” şeklinde konuştu.

“MAĞDUR DEĞİL MEMNUN OLMAK İSTİYORUM”

“Sürecin kötü etkileri yine bize yansıdı” diyen Ömer Yıldırım, ”Uzun süredir beklediğim ürünlerimin tekrar geri gideceği endişesi içerisindeyim.  Kargo şirketlerine ulaşamıyorum, ürünlerimi alamıyorum ihtiyaçlarımın karşılanması için hangi yola başvuracağımı bilmiyorum artık. Madem yetişemiyorlar iyileştirme yapsınlar. Çalışan sayılarında artış yapsınlar daha iyi ulaşım olanakları sağlasınlar. Elbette sağlıklı, kontrollü bir şekilde teslim yapmaları temennim… Hem bizlerin hem de çalışanların en az risk ile mağdur değil, memnun olmalıyız” ifadelerini kullandı.

“SERİ VE ÖZENLİ ŞEKİLDE DAĞITIM HİZMETİ İSTİYORUM”

Ömer Yıldırım, “Uzun süredir beklediğim halde hiçbir şekilde bilgi alamadığım gibi evden çıkamama durumunu da yaşıyorum. Evden çıkarsam evde yoktunuz notu ile karşılaşmak istemiyorum. Hoş, bu durumu evden çıkmasak da yaşıyoruz. Geldik yoktunuz!  Evde olsak dahi evde yoktunuz denilmekte. Sistemin çalışma şeklinden hiç memnun değilim. Ayrıca dikkatsiz ve özensiz ulaşması da bir diğer endişem. Kitap, kıyafet vb. şekilde istediğimiz ürünler kırışık, yırtık veya yıpranmış şekilde bana ulaşması hiçbir şey ifade etmiyor. Daha seri ve özenli şekilde dağıtım hizmeti istiyorum. Ben kapıya kargo istettiğim halde kargo önlerinde uzun kuyruklarda beklemek istemiyorum. Alınan önlemleri o uzun uzadıya kuyruklarda heba etmek istemiyorum birçok vatandaşımız da benimle aynı düşünüyordur” diye konuştu.

"GELDİK YOKTUNUZ!’NOTU VATANDAŞIN SİNİRİNİ ZIPLATIYOR!"

Kargo şirketiyle yaşadığı en büyük sorununun evde olduğu halde evde yoktunuz şeklinde aradıklarını söyleyen İrfan Aksöz,” Kargo şirketini arayıp kargomun nerde olduğunu sorduğumda, evde olduğum halde evde olmadığımı bahane göstererek evde yoktunuz diyorlar. Eskiden kargo dağıtıma çıkmadan önce bilgilendirme mesajı geliyordu; şimdi ise mesaj gelmiyor. On beş günden fazla süredir bekliyorum, gelen olmadı. Normalde elime çoktan ulaşması gereken siparişler, şimdi ise bizim gelip almamız durumunda elimizde oluyor.  Eskiden de aksama oluyordu ama bu kadar çok değildi. Şimdi tamamen umursamaz ve hizmeti geciktirme durumu mevcut. Görüldüğü gibi uzun uzun kuyruklar var; bu şekilde mi sağlıklı alışveriş yapacağım. Bizim burada hasta olmama ihtimalimiz çok düşük eve gelmediği için şimdi bu durumla karşı karşıya kalıyoruz. Daha iyi şekilde siparişimi almak istiyorum” dedi.

“ÇÖZÜM BULSUNLAR”

Ankara’da aldığı ürün yaklaşık 15 gün geçmesine rağmen gelmediği için kargo şirketine giden Muhammed Dalmızrak, ”Ankara’dan araç parçaları istemiştim. Yaklaşık 2 haftadır hala kargom gelmedi. Kargomu almak için geldim, eğer gelip almasam 20 güne de gelmez belki de geri gider. Ben sürekli internet üzerinden alışveriş yapıyorum; daha önce de gecikmeler oluyordu ama bu bir ya da iki gün sürerdi. Şimdi ise 4 günde elime geçmesi gereken kargom 2 haftadır gelmedi. Bu konuda biz şikayetçiyiz. Bunun yanı sıra kargo fiyatlarında da artış oldu. Bunun önüne geçilmesi lazım… Buradan yetkililere sesleniyorum çözüm bulsunlar” İfadelerini kullandı.

“ŞUBELERE TELEFON AÇTIM AÇAN OLMADI”

Kargosunun 10 gün geçmesine rağmen gelmediği için kargoya gittiğini ve kargosunun geri gönderildiğini öğrenen bir vatandaş ise, “Sorun büyük ihtimalle yoğunluktan oldu. Ama bu süre zarfında ne bir arama ne de bir bilgilendirme mesajı almadım. Kargo şirketini kaç defa aradım sürekli meşgul çaldı ya da açan olmadığı için mecbur kargoya gittim. O şubeden diğer şubeye dolaştırıldım ama paketime ulaşamadım. En son yönlendirdikleri şubede kargomun geri gönderildiğini öğrendim. Bu olaydan hiç hoşnut olmadım. Evet, yoğunluk olabilir ama bu yoğunluğun önüne de geçilebilir; bizi mağdur etmek zorunda değiller” dedi.