Karşıyaka'da konut ihalesi için geri sayım: Elazığ'da dönüşüm rüzgarı başlıyor!

Elazığ Karşıyaka Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hız kazanıyor! Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, TOKİ işbirliği ile 255 yeni konutun inşasına başlanacağını duyurdu. Yeni konut projeleri, mahalle sakinlerinin kendi bölgelerinde kalmasını sağlarken, Karşıyaka'nın gelişimine de katkıda bulunacak.

Karşıyaka'da konut ihalesi için geri sayım: Elazığ'da dönüşüm rüzgarı başlıyor!

Elazığ Karşıyaka Mahallesi'nde 255 Yeni Konut İçin İlk Adım Atıldı: Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'ndan Önemli Açıklamalar

Elazığ Karşıyaka Mahallesi'nde kentsel dönüşüm ve yeni konut projeleri hız kazanıyor. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Karşıyaka Mahallesi'nde rezerv alanda hazine arazisi üzerine 255 konutun yapılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı'ndan söz aldıklarını belirten Başkan Şerifoğulları, “TOKİ hızlı bir şekilde plan ve proje çalışmalarını başlattı. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde, yaklaşık bir ay içinde, 255 konutun ihalesi gerçekleşecek ve inşa süreci başlayacak” dedi.

Elazığ Belediyesi'nin 'Birlikte Yönetim' ilkesi çerçevesinde mahalle ziyaretlerine devam eden Başkan Şahin Şerifoğulları, Kızılay Mahallesi'nin ardından Karşıyaka Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Başkan Şerifoğulları, Karşıyaka Mahallesi'nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin detaylar paylaştı.

Karşıyaka Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm ve Yeni Konut Projeleri

2019'dan bu yana Elazığ'ın gelişimini desteklemek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Şerifoğulları, “Karşıyaka Mahallemizde İskan Evleri olarak bilinen alanı TOKİ ile işbirliği yaparak, 2020 depremi sonrasında yıkıp yeniden inşa ettiğimiz 455 konutu ticari alanlarla birlikte hak sahiplerine teslim ettik. Ancak, 6 Şubat 2023'te yaşanan depremde Karşıyaka Mahallesi'nde ciddi ağır hasarlı yapılar oluştu. Karşıyaka Mahallesi'nin mahalle kültürünü korumak ve sakinlerini kendi mahallelerinde tutabilmek adına bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda, rezerv alanda 255 konutun inşası için onay aldık” dedi.

Başkan Şerifoğulları, 2013 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Karşıyaka Mahallesi'ni, Eylül Ayı Meclis toplantısında imarlı alan haline getirmek için çalışmalar başlatacaklarını belirtti. Mahallede yapılaşmanın önünü açmak amacıyla kat yüksekliği ve emsal düzenlemeleri yapılacağını ifade etti. Doğal gaz sorununa da değinen Başkan, “Karşıyaka Mahallesi'nde doğal gaz sorununu çözmek için Aksa ile görüşmelere başlayacağız” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı, her mahallenin gelişimi için çaba göstermeye devam edeceklerini vurguladı.