Kavurucu sıcaklar altında zorlu ekmek mücadelesi!

Elazığ'da 3 bin dönüm domates tarlasında mevsimlik işçiler, kavurucu sıcak altında ekmek mücadelesi veriyor. Güneşin en etkili olduğu saatlerde bile çalışarak ailelerini geçindiren işçiler, Şanlıurfa'dan gelip, zor şartlara rağmen umutla çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kavurucu sıcaklar altında zorlu ekmek mücadelesi!

Elazığ'ın merkezine bağlı Alatarlar köyünde, 3 bin dönümlük domates tarlasında hasat devam ediyor. Mevsimlik tarım işçileri, kavurucu sıcak altında ekmek mücadelesi vererek, sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar çalışıyorlar.

Kavurucu sıcaklar altında zorlu ekmek mücadelesi!

Zorlu Şartlarda Ekmek Parası!

Elazığ’da hasadın sürdüğü 3 bin dönüm domates tarlasında, mevsimlik tarım işçileri sıcak havalara aldırış etmeden çalışmalarını sürdürüyor. Güneşin en tepede olduğu öğle saatlerinde bile durmaksızın çalışan işçiler, sabah saat 05.00’ten akşam 18.00’e kadar mesai yapıyor. Yevmiye usulü çalışan işçiler, güneşin etkili olduğu saatlerde tarlada yetişmiş domatesleri topluyorlar.

Kavurucu sıcaklar altında zorlu ekmek mücadelesi!

İşçilerin Günlük Zorlukları ve Mücadelesi

İşçilerin zorlandığını belirten Erhan Arıkboğan, işçilerin şartlarını şu sözlerle dile getiriyor: “İşçiler buraya gelip 800 liraya çalışıyor. Zorlanıyorlar ama çalışmak için mecburlar. Bir yandan tarlada toplarken bir yandan da topladığımız domatesleri kurutmaya gönderiyoruz. Sıcak olduğu için biraz zorlanıyoruz ama yapacak bir şey yok. Gün boyu çalışıyoruz sabah saat 07.00’de iş başı yapıyoruz akşam 18.00’de işimizi bitiriyoruz. Biz buraya Şanlıurfa’dan geldik. Burada bir suyumuz eksikti yeni valimiz sağ olsun bize suyumuzu da tahsis etti.”

Kavurucu sıcaklar altında zorlu ekmek mücadelesi!

Ekmek Parasını Çıkarmak İçin Aile Boyu Mücadele

Suat Kaya, güneşin altında çalışmanın zorluğunu şu ifadelerle anlatıyor: “Biz burada sabahtan akşama kadar güneşin altında çalışıyoruz fakat aldığımız yevmiye yiyeceğimize yetmiyor. Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz 800 lira yevmiye alıyoruz. Ailecek buraya geldik. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden okulların kapanmasıyla birlikte buraya geldik. Okullar açılınca tekrardan geri döneceğiz. Ekmek parası için güneşin altında çalışıyoruz. Çalışmazsak eğer aç kalırız.”

Kavurucu sıcaklar altında zorlu ekmek mücadelesi!

Genç İşçiler de Ailelerine Katkı Sağlamak İçin Çalışıyor

Ateş Kıran ise sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başladıklarını belirterek, “Sabah saat 06.00’da kalkarak tarlaya geliyoruz. Saat 10.00’da gidip kahvaltımızı yaptıktan sonra tekrardan çalışmaya geliyoruz. Sıcağın altında çalışmak çok zor. Okul için burada çalışıp para biriktiriyorum” dedi.

Kavurucu sıcaklar altında zorlu ekmek mücadelesi!

Elazığ’daki domates tarlalarında çalışan mevsimlik tarım işçileri, sıcak hava ve zor çalışma koşullarına rağmen ailelerini geçindirmek ve geleceklerine yatırım yapmak için mücadele ediyor. Şanlıurfa’dan Elazığ’a gelen bu işçiler, güneşin altında verdikleri emeğin karşılığını alabilmek için büyük bir çaba gösterirken, zor şartlarda ekmek parasını çıkarmaya çalışan bu işçiler, tarlalarda geçirdikleri uzun saatlere rağmen umutlarını koruyarak çalışmalarını sürdürüyor.