Kontrol mühendisine çirkin saldırı!

Elazığ'da bir yapı denetim firmasında kontrol inşaat mühendisi olarak çalışan Nihat Kaya adlı vatandaş, bir inşaatın kontrolünü yapmaya gittiği esnada müteahit tarafından saldırıya uğradı.

Kontrol mühendisine çirkin saldırı!

Elazığ merkezde bir yapı denetim firmasında kontrol inşaat mühendisi olarak çalışan Nihat Kaya adlı vatandaş gittiği inşaatın müteahiti tarafından saldırıya uğradı.

Kontrol mühendisine çirkin saldırı!

Kaya saldırı anını şöyle anlattı: “Ben inşaat mühendisiyim, kendi şirketim olan Baran Yapı Denetim Ltd. Şti. bünyesinde inşaat uygulama denetçisi olarak görev yapmaktayım. Firmamız Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkisiyle çalışmaktadır. Fevzi Çakmak Mahallesi 5508 sokakta merkez Elazığ adresinde bulunan K.K inşaatına arkadaşlarımla birlikte denetim için gittiğimizde inşaatın proje ve eklerine uygun olmadığını tespit ettik ve bu konuyu inşaat alanında bulunan ve inşaatı yapan H.D.U isimli şahsa bildirdim ve arabaya binip inşaatın yanından ayrılacağımız sırada H.D.U benim bulunduğum aracın yanına geldi ve, "bunu düzeltirsem" diyip küfürler etmeye başlayarak, açık olan camdan yüzüme ve omuzuma doğru yumruklar atmaya başladı. Orada bulunan birkaç kişi H.D.U'yu tutarak uzaklaştırdılar. Şahıs uzaklaşırken "siz bir daha bu inşaata giremezsiniz" şeklinde bağırıyordu." şeklinde konuştu.

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü, "Suçumuz inşaatın uygulama esnasındaki eksiklerini bildirmek. Burada insan oturacak. Başımızdan 2 büyük deprem felaketi geçti. Ne yapalım yani bu tarz uygulamalara gözmü yumalım. Bu zamana kadar bu tarz hiçbir şeye göz yummadık. Bu saatten sonrada yummayacağız." ifadelerini kullandı.

Kontrol mühendisine çirkin saldırı!

Kaya şahıs hakkında davacı ve şikayetçi olduğunu belirterek, "Bundan sonra da işimizi layıkıyla yapacağız. Kesinlikle uygulamada yanlışlara müsade etmeyeceğiz." dedi.

Elazığ'da birlik oluşturan yapı denetim firmalarının bu çirkin saldırı sonrasında nasıl bir tavır sergiliyecekleri ise merak konusu oldu.