Köpek saldırılarının ardı arkası kesilmiyor

Gaziantep'te pitbull cinsi köpeklerin saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'ten sonra, iki korkunç olay daha meydana geldi. Denizli'nin Pamukkale ilçesinde pitbull cinsi köpeğin saldırdığı 13 yaşındaki yabancı uyruklu çocuk yaralandı. Sultangazi'de de basketbol oynadıkları sırada pitbull cinsi köpeğin saldırdığı 2 kişi yaralandı

Köpek saldırılarının ardı arkası kesilmiyor

Pamukkale ilçede pitbullun saldırısına uğrayan İran uyruklu Armin Darban Jafeti, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

AA'da yer alan habere göre kasık bölgesinden yaralanan ve hayati tehlikesi bulunmayan çocuk, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Olayın ardından çalışma başlatan polis, köpeğin sahibi İran uyruklu M.A'yı (24) gözaltına aldı.

Köpek ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı ekiplerince gözetim altına alındı.

SALDIRI ANI KAMERADA

Apartmanın güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde sokakta yürüyen çocuğun köpek tarafından ısırılması yer alıyor.

Armin Darban Jafeti, gazetecilere yaptığı açıklamada, köpeğin saldırısına uğradığı için çok korktuğunu belirterek, "Arkadaşımın evinden geliyordum. Aşağıdaki çöp kovasının orada adam köpeğine yemek verecekmiş. Köpek salınmıştı ve hiçbir önlemi yoktu. Köpek, ilk kedileri kovaladı. Ondan sonra hemen üzerime geldi. Üzerime zıpladı ve ayağımı çektiğim için çok ısırmadı. Hemen yan komşuların bahçesine sığındım." diye konuştu.

BİR DEHŞET DE İSTANBUL'DA YAŞANDI

Sultangazi'de de basketbol oynadıkları sırada pitbull cinsi köpeğin saldırdığı 2 kişi yaralandı. Polis tarafından basketbol sahasına konteynerlar konularak hapsedilen pitbull, belediye ekiplerinin uyuşturucu iğne vermesiyle uyutulup barınağa götürüldü. İki yaralı tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Köpeği saldığı ve o sırada alkollü halde olduğu iddia edilen sabini polis arıyor.

Olay, saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Çok sayıda kişinin basket oynadığı sırada gelen pitbull cinsi köpek, topa saldırıp patlattı.

Sahadakiler kaçışırken köpek 15 yaşındaki Muhammed Can Demirci ile 17 yaşındaki Samet Eren Özger'e saldırarak yaraladı. Kaçanların bir kısmı ağaca tırmanırken bir kısmı yakındaki kafeye geçerek sığındı. Bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis de çöp konteynerleriyle kapatarak köpeği sahaya hapsetti. Sağlık ekipleri, ilk müdahalelerinin ardından 2 yaralıyı ambulansla Sultangazi Haseki Araştırma ve Eğitim Hastanesine kaldırdı. Bilgi verilmesiyle gelen Sultangazi Belediyesi Veteriner İşleri Hekimliği ekipleri, uyuşturucu iğneyle köpeği uyuttu. Sedyeyle alınan pitbull, Sultangazi Hayvan barınağına götürüldü.