Kuzey Çevre Yolu'nun Çilesini Vatandaş Çekiyor

Elazığ haber: 2017 yılında kullanıma açılarak şehir merkezini Çayda Çıra Mahallesine bağlayan Kuzey Çevre Yolu olarak da adlandırılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı'nda defalarca bakım onarım ve tadilat çalışması yapılmasına rağmen bir türlü randıman alınamıyor.

Kuzey Çevre Yolu'nun Çilesini Vatandaş Çekiyor

2017 yılında kullanıma açılarak şehir merkezini Çayda Çıra Mahallesine bağlayan Kuzey Çevre Yolu olarak da adlandırılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda defalarca bakım onarım ve tadilat çalışması yapılmasına rağmen bir türlü randıman alınamıyor.

Hizmete açıldığı 2017’den beri neredeyse her yıl bakım, onarım ve tadilat çalışması yapılan bulvarın zemin etüdünün standartlara uygun yapılmamasından dolayı yolun kaydığı iddia ediliyor.

Yağışlı havalarda yolda biriken sular ve oluşan çukurların seyir halindeki araçlar için büyük tehlike oluşturduğunu söyleyen vatandaşlar, “Yolun yapımı esnasında yapılması gereken zemin güçlendirme ve altyapı drenaj sisteminin eksik yapıldığı ve ihmal edildiği” iddiasını sık sık dile getiriyor. Vatadaşlar şimdilerde yine yolun diğer şeridinin trafiğe kapatıldığını, yolun bir an önce bitirilip sağlam bir şekilde ulaşımın sağlanmasını talep ettiklerini söylediler.