Maden Belediyesi'nin kadro ilanına başvuran adaylar isyan etti!

Elazığ Maden Belediyesi, mühendis ve ekonomist pozisyonları için personel alım ilanını, başvuran adayların KPSS puanlarının daha önce belirlenen kişilerden yüksek olması nedeniyle iptal edildiği iddia edildi. Adayların bu durumu haksız bulup CİMER'e şikayette bulundukları öğrenildi.

Maden Belediyesi'nin kadro ilanına başvuran adaylar isyan etti!

Maden Belediyesi, daha önce bünyesine mühendis ve ekonomist pozisyonları için açtığı sözleşmeli personel alım ihalesini iptal etti. İptal kararı, ilana başvuran birçok aday tarafından tepkiyle karşılandı. Adaylar, iptalin adaletsiz bir şekilde gerçekleştiğini belirterek CİMER ve yargıya başvuracaklarını ifade etti.

KPSS Puanları Yüksek Olan Adaylar Mağdur Oldu

Maden Belediyesi tarafından daha önce açılan personel alım ilanına çok sayıda başvuru yapılmıştı. Ancak Whatsapp ihbar hattımıza gelen bilgilere göre, işe alınacak iki kişinin isimlerinin daha önceden belli olduğu iddia edilmişti. 
Kadro ilanına başvuran adaylar iptal kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla şok yaşadılar. Başvuran adaylar, bu durumu haksızlık olarak nitelendirip, konuyu CİMER üzerinden şikayet ettiklerini dile getirdi. Adaylardan biri ise şunları söyledi:

"İlana başvuruda bulunan adayların çoğunun KPSS puanı, isimleri önceden belli olduğu söylenen kişilerden yüksek olduğu konuşuluyor. Maden Belediyesi'ni arıyoruz.  Sonuçları sormak için, telefona bakanlar pişkin pişkin cevap veriyorlar. "İptal oldu haberiniz yok mu?" Neden iptal oldu diyoruz. Kurul öyle uygun görmüş diyor. Kurul istediği gibi iptal edemez, kanunda böyle bir madde yok diyoruz. "İlanı okumamışsınız diyor" kendisine bakın siz okuyun bahsettiğiniz gibi bir madde varsa sizden özür dileyeceğim diyoruz. Okuduğu maddeye bakıyorsunuz. "a) Sınav Kurulu; Sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı pozisyonlardan, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir." tamam da daha sınav yapılmamış ki? Keyfinize göre iptal edemezsiniz diyince bana hiç ilgisi alakası olmayan bu maddeyi okuyor. Ben mesela KPSS'den 86 aldım. Benle birlikte yaklaşık 40 kişi bu ilana başvurmuştu. Yazıktır, günahtır. İnsanların ekmeğiyle, emeğiyle oynamayın. Bu yaptıkları tamamen emek hırsızlığı, kul hakkıdır. Emin olun bunun hesabını Allah'a veremezsiniz. Diğer bir yönüyle de resmen komedidir. Tabi dolayısıyla Belediyenin bu durumda alım yapması zorlaştı ve ilanı iptal etmeyi tercih ettiler."

Jeoloji Mühendisleri Topluluğu Yargıya Başvuracak

İlanın iptaliyle mağdur olduklarını belirten Jeoloji Mühendisleri Topluluğu ise bu konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Topluluk temsilcileri, uzak illerden başvuru yapan mühendislerin büyük fedakarlıklarla ilana başvurduklarını, ancak belediyenin iptal kararıyla haklarının çiğnendiğini öne sürdü.

"Bu durum sadece bizlere değil, tüm başvuran adaylara büyük bir haksızlık. Konuyu hem CİMER'e hem de yargıya taşıdık. Hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundular.

Maden Belediyesi'ne Tepkiler Büyüyor

İlanın iptal edilmesiyle birlikte Maden Belediyesi’ne yönelik tepkiler artmış durumda. Adaylar, belediyenin şeffaf bir süreç yürütmediğini ve alım sürecinin başından beri adil olmadığını iddia ediyor. İddialara göre, ilan duyurusu sonrasında kamuoyunda oluşan tepki nedeniyle belediye süreci sessizce iptal etme yoluna gitti.

Bu gelişmeler, Elazığ’da büyük yankı uyandırırken, kamuoyunun konuya olan ilgisi de her geçen gün artıyor.