Maden Belediyesi yanlıştan döndü! Tartışmalı kadro iptal edildi

Maden Belediyesi'nin tartışmalı memur alım ilanı, kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Mühendis ve ekonomist alımı için açılan ilanın 'adrese teslim' olduğu iddia edilirken, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile ilan iptal edildi.

Maden Belediyesi yanlıştan döndü! Tartışmalı kadro iptal edildi

Elazığ'da Maden Belediyesi Memur Alımı İlanı İptal Kararı Yayımlandı

Elazığ’ın Maden Belediyesi tarafından duyurulan ve kamuoyunda tartışmalara yol açan memur alımı ilanı, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile iptal edildi. İlana göre, belediye iki sözleşmeli personel alacaktı; ancak bu ilan, özellikle belirli pozisyonlar için yapılacak alımlar nedeniyle tepkilere neden olmuştu.

Maden Belediyesi’nden Tartışmalı Memur Alımı

Geçtiğimiz günlerde Maden Belediyesi, Resmi Gazete'de yayımlanan bir ilan ile mühendis ve ekonomist kadrolarına iki personel alacağını duyurmuştu. Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği'ne göre yapılacak bu alım, özellikle ekonomist pozisyonu nedeniyle dikkat çekti.

Adrese Teslim İddiaları ve Kamuoyunun Tepkisi

Maden Belediyesi'nin, özellikle küçük bir yerleşim yeri olmasına rağmen ekonomist pozisyonunda personel alımı yapması, yerel halk ve kamuoyu tarafından tartışma konusu oldu. İlana yönelik eleştiriler arasında, alımların "adrese teslim" olduğu ve belirli kişiler için hazırlandığı iddiaları öne çıkarken, Elazığ haber portalı Elazığ Online olarak konuyu 22 Ağustos 2024 tarihinde "Maden Belediyesinden adrese teslim kadro iddiası!" başlıklı haber ile gündeme taşımış, "iddiaların doğruluğu sınav sonuçları açıklandıktan sonra netlik kazanacağı için, doğru çıkması durumunda, Whatsapp ihbar hattımıza gönderilen detaylar kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerini kullanmıştık. Söz konusu kadro ilanın iptal kararının Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımladı.