Malatya'da deprem vurgunu: Enkaz ihalesinde usulsüzlük, aralarında Elazığ'da var!

Malatya'da deprem sonrası yıkım ve enkaz kaldırma işlerinde usulsüzlük yaptığı belirlenen 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 5'i tutuklandı.

Malatya'da deprem vurgunu: Enkaz ihalesinde usulsüzlük, aralarında Elazığ'da var!

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, 6 Şubat 2023 depremleri sonrası yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı tespit edilen 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

61 Hasarlı Binanın Yıkımı İhale Yapılmadan Gerçekleşti

Depremden ciddi hasar gören Doğanşehir ilçesinde, bir firmanın “Yıkık, Acil Yıkılacak ve Ağır Hasarlı” durumdaki 61 taşınmazın yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerini ihalesiz gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde, taşınmazların yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinin teknik şartnameye uygun yapılmadığı ve enkazların geri dönüşüm firmalarına satılarak haksız kazanç sağlandığı belirlendi.

13,5 Milyon TL Haksız Kazanç Tespit Edildi

Soruşturma kapsamında, sözleşme ve teknik şartnamelere aykırı hareket edilerek yaklaşık 13,5 milyon TL’lik haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Malatya, Ankara ve Elazığ’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

6 Zanlı Gözaltına Alındı, 5 Kişi Tutuklandı

Düzenlenen operasyon sonucunda, usulsüzlükle bağlantılı olduğu değerlendirilen 6 zanlı gözaltına alındı. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında diğer şüphelilerle ilgili incelemeler sürüyor.