Meteoroloji'den Elazığ'a kritik uyarı: Kuvvetli yağış geliyor!

Elazığ'da kuvvetli sağanak yağış uyarısı! Ani sel, dolu, fırtına ve yıldırım riskiyle ilgili Meteoroloji'den kritik açıklama.

Meteoroloji'den Elazığ'a kritik uyarı: Kuvvetli yağış geliyor!

Elazığ ve Çevresinde Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ ve çevresi için önemli bir hava durumu uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren başlayacak olan kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışların yerel olarak etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu uyarı ile birlikte vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Ani Sel ve Su Baskınlarına Dikkat

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Elazığ ve çevre illerde kısa süreli ancak şiddetli yağışların neden olabileceği ani sel ve su baskınları konusunda uyarılar yapıldı. Özellikle düşük kotlardaki bölgelerde yaşayanların bu tür olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Yıldırım ve Dolu Yağışı Riski

Sağanak yağışlarla birlikte gök gürültüsü ve yıldırım riskinin de bulunduğunu açıklayan Meteoroloji, yer yer dolu yağışının da görülebileceğini ifade etti. Tarım alanlarında zarar meydana gelmemesi için çiftçilere dolu öncesinde önlem almaları tavsiye ediliyor.

Kısa Süreli Fırtına ve Kuvvetli Rüzgar Bekleniyor

Öğle saatlerinden itibaren başlaması beklenen yağışla birlikte ani kuvvetli rüzgarlar ve kısa süreli fırtınalar da görülebilir. Ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.

Ulaşımda Aksamalar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuvvetli yağış ve rüzgarın ulaşımda aksamalara neden olabileceği, özellikle şehirler arası yolculuk yapacak olan vatandaşların bu durumu göz önünde bulundurarak plan yapmaları gerektiği ifade edildi. Ayrıca, su birikintilerine dikkat edilmesi ve sürüş esnasında hızın azaltılması gerektiği vurgulandı.